Službeno
7

Owen napušta Manchester United

Totalsport
Michael Owen i Alex Ferguson (Foto: AFP)
Michael Owen i Alex Ferguson (Foto: AFP)
Nakon tri godine saradnje bivši engleski reprezentativac Michael Owen i Manchester United neće potpisati novi ugovor. Potvrdio je to sam 32-godišnji nogometaš putem Twittera.

Owen je na Old Trafford stigao 2009. kao slobodan igrač iz Newcastlea. Povrede koje su mu obilježile karijeru pratile su ga i u Unitedu tako da je nastupio u samo 52 službene utakmice i postigao 17 golova. U novembru prošle godine je povrijedio bedreni mišić zbog čega je ove sezone odigrao samo četiri službena dvoboja, dva u Carling Cupu, te po jedan u Premierligi i Ligi prvaka.

"Menadžer Alex Ferguson me u utorak obavijestio da mi neće ponuditi novi ugovor. Uživao sam u svakoj minuti koju sam proveo u ovom sjajnom klubu. Sada idem na kratki odmor tokom kojeg ću odlučiti o svome sljedećem potezu", napisao je Owen na Twitteru, a United mu je putem svoje web-stranice zaželio sve najbolje u budućnosti.

Owen je karijeru započeo u Liverpoolu u kojem je, od 1997. do 2004. godine, proveo najuspješnije dane. Prešao je potom u Real Madrid u kojem se zadržao samo jednu sezonu. Sljedeće je četiri, prije dolaska na Old Trafford, proveo u Newcastleu. Za englesku je reprezentaciju odigrao 89 utakmica i postigao 40 golova.