Prošle godine eliminisali Rangers
5

VIDEO / Ovo su tri najopasnija igrača Maribora

Piše: Edin Isanović
Foto: nkmaribor.com
Foto: nkmaribor.com
Kao što je poznato, sarajevski Željezničar će u 2. pretkolu elitnog klupskog evropskog takmičenja igrati protiv Maribora, prvaka Slovenije. Iza sebe je ostavio ljubljansku Olimpiju, koja je imala čak 20 bodova manje. Jasno je da svi nogometaši tima sa Grbavice poštuju slovenski klub, ali vjeruju da će proći dalje.

U Sloveniji nisu previše impresionirani Željezničarom. Ističu da je suparnik težak, da žrijeb nije najbolji, ali ni najlošiji te da je njihov cilj plasman u narednu rundu.

Izabranici Amara Osima posebnu će pažnju morati usmjeriti ka veznjacima, Makedoncu Agimu Ibraimiju i Hrvatu Dejanu Mezgi.

"Oni drže sredinu terena i izuzetno su opasni po gol protivnika. Bez dvojbe, oni će biti najveća prijetnja. U špicu je u top formi Etien Velikonja", kaže za Klix.ba Saša Ćuk, agent nogometaša koji 20 godina živi u Sloveniji.

Ibraimi je opasan iz prekida. Ima jak udarac lijevom nogom i dobar pregled igre, često postiže golove.

Dejan Mezga je prodorno krilo, koje u svakom trenutku brzinom može ugroziti suparnički gol.

Etien Velikonja je napadač vrlo dobrih realizatorskih sposobnosti i predstavlja opasnost za svaku odbranu.

Maribor zaista ima mnogo kvalitetnih igrača. Bilo bi dobro kada bi bh. prvak postigao pogodak na gostujućem terenu. To bi povećalo šanse za prolaz dalje.

Treba naglasiti da je Željin suparnik prošle godine eliminisao slavne G. Rangerse iz Evrospke lige. Prije toga, škotski tim je iz Lige prvaka izbacio švedski Malmo.

U Mariboru je bilo 2:1, dok je u Škotskoj bilo 1:1. Podatak koji poziva na oprez.