Nogomet
21

Ovo su razlozi zbog kojih je Balotellijeva karijera u Liverpoolu vjerovatno završena

Klix.ba
Mario Balotelli
Mario Balotelli
Otkako je ušao u svijet nogometa, talijanski reprezentativac i član Liverpoola Mario Balotelli privlači veliku pažnju i često je na naslovnicama medija. Neki od njegovih poteza na terenu i van njega mogli bi okončati njegovu karijeru na Anfieldu.

Nakon loše sezone u Liverpoolu mnogi su vjerovali da Redi još uvijek vide potencijal u Balotelliju, no, loša vijest za njega je to što ga je menadžer Brendan Rodgers izostavio iz ekipe za turneju u Australiji. Iako to može zvučati čudno, u Liverpoolu imaju dobre razloge, posebno Rodgers, koji više nema strpljenja.

Tokom treninga u martu prošle godine, Balotelli je namjerno postigao autogol s centra terena i to čisto zbog lične zabave. Svi ostali su bili šokirani njegovim potezom.

Balotelli djeluje nezainteresovano, pa ni nakon nekoliko mjeseci provedenih u klubu nije uspio zapamtiti imena nekih saigrača.

Tokom jednog treninga je pomoćni menadžer Colin Pascoe okupio ekipu na terenu, a četrdesetak metara dalje je sa strane stajao povrijeđeni igrač Jon Flanagan, koji je bio van stroja gotovo godinu dana. Balotelli je vikao na njega bez ikakvog razloga.

Istog dana je postigao golčinu sa sredine terena, a prisutne je svojim šutem ostavio u čudu. Mladi igrači su se sramežljivo smijali, dok su stariji igrači u nevjerici odmahivali glavom. Balotelli je postigao autogol.

Dogodilo se to na utakmici 10 na 10 i pri rezultatu 1:1. Balotelli je igrao za slabiji tim koji su činili uglavnom rezervni igrači, kao i mladi nogometaši iz akademije. Mario se u jednom trenutku okrenuo prema svom golmanu Bradu Jonesu i snažnim šutem ga savladao. Jones nije imao šanse.

Međutim, Balotelli je mislio da je to smiješno, grohotom se smijao, dok su ga ostali zbunjeno posmatrali.

Šta će biti s Balotellijem do kraja prelaznog roka, još uvijek nije poznato. Liverpool ga želi prodati, ali ponuda nema. Međutim, ako Balotelli ostane, 1. septembra će dobiti milionski iznos, koji mu je njegov agent Mino Riaola osigurao prilikom skalapanja ugovora s Redsima. Ta klauzula je uvrštena kako bi Mario osigurao povratak sredstava koja je izgubio pristankom na dvostruko smanjenje plate kada je iz Milana prelazio u Liverpool.