Trivunović i Šehić pred derbi
0

Paralelni intervju / 'Ovo nije utakmica života, mada je svi tako doživljavaju'

Piše: Edin Isanović
Vule Trivunović
Vule Trivunović
Na Grbavici se danas igra utakmica proljeća, neki će reći cijele sezone. Željezničar i Borac vode bitku za naslov prvaka. Naime, oba tima imaju isti broj bodova i ishod današnjeg dvoboja mogao bi bitno uticati na konačan plasman.
Ibrahim Šehić (Foto: San) i Vule Trivunović
Ibrahim Šehić (Foto: San) i Vule Trivunović
Oba tima "uhvatila“ su finale Kupa BiH i na taj način su se već plasirali na evropsku scenu. Zanimljivo, Borac nakon osamnaest, a Željezničar nakon šest godina. Svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu očekuju praznik nogometa u Dolini ćupova.

Ekspedicija Borca imala je problema prilikom putovanja prema glavnom gradu BiH. Naime, u Kaknju im se pokvario autobus, pa su sinoć sa zakašnjenjem stigli u Istočno Sarajevo.

Uradili smo paralelni intervju sa Ibrahimom Šehićem, kapitenom tima sa Grbavice i Vuletom Trivunovićem, stubom odbrane banjalučkog tima.

Ko će pobijediti?

Trivunović: Mi ćemo igrati rasterećeno. Za nas je sudar sa Slavijom u polufinalu kupa bio najvažniji. Došli smo do finala i na taj način izborili izlazak na međunarodnu scenu što je bio i cilj. Očekivanja? Samo neka bude sve fer i sportski. Ako suparnik postigne pet golova, ja ću prvi čestitati. Ne bih volio da nam se dese neke stvari koje nemaju veze sa nogometom. Vjerujem da ćemo pokazati kvalitet. Bili bi zadovoljni i sa jednim bodom- zašto da ne?

Šehić: Idemo pobijediti Borca. Imamo pobjednički niz koji želimo nastaviti i u ovoj utakmici. U dobroj smo formi, puni samopouzdanja, a kada na sve to dodamo punu Grbavicu šta treba očekivati osim trijumfa. Mislim da ćemo doći do konačnog cilja- osvajanja kompletnog plijena.

Kakvu utakmicu očekujete?

Trivunović: Na Želji će biti veći pritisak. Mislim da će odmah krenuti agresivno, jer će ih nositi polet punog stadiona. Međutim, ponekad je u takvoj situaciji teško igrati. Volio bih utakmicu sa što manje prekršaja i dosta šansi.

Šehić: Tešku. Ubijeđen sam da će se naši gosti braniti. To govorim na temelju viđenog. Gledali smo nekoliko njihovih utakmica, analizirali njihovu igru. Znamo šta nas čeka. Imamo priliku da nokautiramo jedinog konkurenta za naslov.

Ima li osjećaja straha?

Trivunović: Nema. Prejaka je to riječ. Možda ima neke pozitivne treme, ali da se bojimo – ne. To se nije desili niti kada sam čuvao Aršavina i Pavlyuchenka. Željezničar ima kvalitetnu ekipu, a ako bih trebao nekoga izdvojiti onda je to moj nekadašnji saigrač iz Sarajeva – Bučan.

Šehić: Me ne! Ima određena doza tereta, ali ne i straha.

Je li ekipa psihički spremna za utakmicu?

Trivunović: Znamo da nas čeka veliki pritisak i sjajna atmosfera. No, mi ćemo se koncentrisati samo na teren. Potpuno smo spremni.

Šehić: Trener Amar Osim sa nama razgovara pred svaku utakmicu. Tako je bilo i ovaj put. Spremni smo.

Hoće li ishod ove utakmice odrediti ime novog bh. prvaka?

Trivunović: Neće. Do kraja prvenstva i mi i Željo imamo teška gostovanja. Ako neko pobijedi bit će u prednosti. Svijet će se i dalje okretati nakon što sudija odsvira kraj utakmice, negdje oko 21:15 sati. Nije ovo utakmica života, bar je ja tako ne doživljavam.

Šehić: Ne. Može bitno uticati na krojenje tabele, ali neće biti presudna.