Jose Mourinho
0

"Ovo nije pobjeda mog života, ona tek treba doći"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Trener nogometaša Intera Jose Mourinho na konferenciji za novinare nakon utakmice Chelseaja i Intera na Stamford Bridgeu otkrio je novinarima da je prije utakmice upozorio Johna Terryja da će izgubiti.

"Poslao sam mu SMS-poruku prije utakmice. Napisao sam mu da će nakon utakmice tugovati", rekao je "Posebni" nakon što je u osmini finala Lige prvaka izbacio svoj bivši klub pobijedivši i u drugoj utakmici (1-0, ukupno 3-1).

"Moguće sada više Chelseajevim igračima neću biti poseban, možda mi ovo nikad neće zaboraviti. Nisam sretan što su moji bivši igrači izgubili, što je izgubio Roman Abramovič, niti što Chelseajevi navijači odlaze kućama tužni. Sretan sam zbog svog uspjeha, nisam sretan zbog njihove nesreće.

Moji ljudi uvijek su moji ljudi. Ipak, danas sam bio neprijatelj. I neprijatelj je pobijedio. To je život. Vrlo je ovo važna pobjeda za mene kao za trenera. Ipak, nije to moja pobjeda života. Takva će tek doći."

Izrazio je nadu da će njegov prijatelj, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič, jednog dana svoju ekipu ipak dovesti do naslova evropskih prvaka.

"Roman je vrlo inteligentna osoba. Nije danas isti kao što je bio prije godinu, dvije, tri ili pet. Hoću reći, nije isti kao kad je tek ušao u nogomet. Tada je mislio da će biti lako osvajati trofeje. Nije lako. Teško je. Ekipa koja pobjeđuje mora imati niz odlično postavljenih sitnih detalja koji čine razliku u njezinu korist. Danas Roman zna da nije lako. Sada zna "čitati" igru, zna trezveno analizirati utakmicu. Siguran sam da shvata da je Inter pobijedio zasluženo jer je bio bolji. Roman je korektan čovjek", kazao je Mourinho nastavljajući:

"Ne kažem da je Inter bolja ekipa od Chelseaja. Bio je bolji sinoć. Izazvali smo odličnom igrom frustriranost Chelseajevih nogometaša, koji su već u prvom poluvremenu osjetili da to nije "njihova utakmica"", istakao je trener nogometaša Intera.