Miroslav Ćiro Blažević
0

"Ovo nam je dobra lekcija"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević nakon utakmice BiH – Španija (2:5) izjavio je kako je razočaran rezultatom, ali da je utakmicu vidio sasvim drugačije nego što to rezultat govori.
  • Više nego prije utakmice sam uvjeren da se možemo nositi sa svakom reprezentacijom na svijetu. Nismo bili dovoljno koncentrirani kada smo imali odlične prilike na početku susreta. Da smo pogodili, drugačije bi se branili, rekao je Blažević.

Prema njegovim riječima, utakmica sa Špancima, njegovim izabranicima treba biti dobra lekcija.

  • Imao sam obavezu prema ovoj divnoj publici i zbog toga sam izveo najjači sastav. Pribojavao sam se kartona, ali hvala Bogu nismo ih dobili. Vidjelo se da protiv ovakve velesile, ponajbolje, ako ne i najbolje selekcije na svijetu ne može se igrati bez stalnog kontakta, pritiska na igraču, a mi to nismo radili. Probao sam sa četiri umjesto tri igrača u vezi ali nije išlo. Nismo imali koheziju u sredini i to je glavni razlog što nismo bili na nivou, rekao je Blažević.

Na pitanje novinara koliku odgovornost za pogotke snosi golman, Nemanja Supić, Ćiro je rekao: "Krivac je za prva dva pogotka. Morao je bolje intervenirati ali nije imao svoj dan. Dugo sam u nogometu i rijetko mi je ko dao pet komada ali ovo nam je uistinu i dobrea lekcija, možda nam je trebalo da dobijemo jednu pljusku".

Blažević je dodao kako će u petak putovati na žrijeb baraža.

  • Mislim da sam sretan čovjek i zbog toga idem na žrijeb. Ivica Osim me je inficirao sa Francuskom ali sve što više razmišljam kažem samom sebi kako bi bilo dobro da ne dobijemo njih ili Ruse. Možda bi nam najbolje pasala Grčka, pa čak i Portugal, rekao je Ćiro odbacivši tezu kako je BiH autsajder u mečevima baraža.
  • Ako je Srbija mogla ispred Francuske, zašto ne bi i mi. Pred ovakvom divnom publikom mi smo favoriti u svakoj utakmici, u svom je stilu presicu zaključio Miroslav Ćiro Blažević, selektor nogometne reprezentacije BiH.

Španski selektor Vicente del Bosque utakmicu na Bilinom polju nazvao je spektaklom u kojem su oba tima stvorila veliki broj prilika.

  • Bosna i Hercegovina je bila dostojan protivnik i zato je ova pobjeda slađa. BiH ima odlične pojedince i publiku i bit će jako teško svakom njihovom protivniku u baražu. Bez obzira na našu visoku pobjedu, ostajem pri mišljenju da je BiH zasluženo drugoplasirana reprezentacija u grupi, rekao je Del Bosque.