Samir Bekrić
0

"Ovo je vrijedilo doživjeti, sjajan osjećaj"

Piše: Edin Isanović
Samir Bekrić (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Samir Bekrić (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule Željezničara u ovoj sezoni svakako je Samir Bekrić. Mozak ige tima sa Grbavice. Njegov potencijal tek se treba razviti u istinsku klasu. Veznjak "plavih“ je u 29. kola Premijer lige BiH upisao 16 asistenicija, dok je postigao i 13 golova.

Nakon prespavane noći i velikog slavlja za Sarajevo-x.com je rekao:

"Sjajan, sjajan osjećaj. Ovo je vrijedilo doživjeti! Ponosan sam što sam dio ovoga kolektiva. Posebno sam sretan što smo obradovali naše brojne navijače nakon osam godina posta. Neću nikada zaboraviti nedjelju kada smo osvojili naslov".

Na pitanje da li je ovakav rasplet očekivao na početku proljetne polusezone, odgovorio je da su igrači potajno priželjkivali tako nešto, ali zasigurno nisu mogli očekivati da će kolo prije kraja osigurati titulu.

"Međutim, u proljetnom dijelu smo igrali zaista sjajno i mislim da smo zasluženo šampioni", rekao je Bekrić, koji nam, ipak, nije želio otkriti da li će ostati na Grbavici.

"O tome uopšte ne razmišljam. Uživam u trenucima radosti. Vidjet ćemo šta će biti“.

Naglasio je da je strateg Amar Osim upozoravo da se ne smiju previše opustiti, jer u srijedu igraju utakmicu 30. kola sa Leotarom.

"Popilo se malo alkohola, ali sve u granicama normale. Ne osvaja se titula svaki dan. Posebne emocije bile su u autobusu kada smo kružili gradom. To se riječima ne može opisati. Fantastično", presretan je Željin veznjak.

Na kraju je još dodao da čestitke stižu sa svih strana.

"Čestitali su nam i bh. reprezentativci. Prije svih Džeko, Spahić, Štilić i Jahić. Dobio sam poruke i od nekih igrača Sarajeva i Borca. Svima se želim zahvaliti“, kazao je Bekrić.