Manolo Jimenez
0

"Ovo je najbolji Real kojeg sam ikada vidio"

Totalsport
Manolo Jimanez
Manolo Jimanez
"Osvojili smo ovom pobjedom tek tri boda. Radovat ćemo se kada ispunimo cilj", kazao je nakon 3-2 pobjede svoje ekipe protiv Seville trener Real Madrida Manuel Pellegrini.

U apsolutnoj dominaciji Reala okončana je derbi utakmica 25. kola španskog nogometnog prvenstva u kojoj je domaćin na Santiago Bernabeu do 60. minute utakmice zaostajao 2-0. Sve su igrači "kraljevskoga kluba" uspjeli nadoknaditi u preostalom vremenu, a pobjedom i zasjesti i na vrh Primerine tabele iskoristvši time tek remi 2-2 Barcelone kod Almerije.

"Ostalo je još trinaest utakmica, ali sada ovisimo o sebi samima", dodao je Pellegrini čijoj je ekipi tri boda donio Rafael Van der Vaart golom u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena.

"Nevjerojatno. Pobijedili smo u sjajnoj utakmici iskoristivši izvrsno drugo poluvrijeme", kazao je Holanđanin pohvalivši pritom ostatak ekipe.

Isto je učinio i trener poraženog sastava Manolo Jimenez:

"Ovo je najbolji Real kojega sam ikada vidio, a vidio sam mnogo toga. Igrali su sjajan nogomet po kakvom su i poznati. U ekipi imaju snagu, visinu i brzinu. Tokom dvoboja su imali mnogo izglednih prilika. Mi? Mi smo imali kontranapade."