Jose Mourinho
0

"Ovo je bilo previše stresno za mene"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho, trener Intera, proslavio je sa svojom ekipom i drugi trofej ove sezone. Talijanskom kupu je pridodao i naslov prvaka u talijanskoj Seriji A.

U oba slučaja je Mourinho za suparnika imao Claudija Ranierija, odnosno nogometaše Rome, a u oba slučaja je izašao kao pobjednik, te je Interu donio peti naslov zaredom najbolje ekipe u Italiji.

Do ključne pobjede Inter je došao ove nedjelje, kada je u posljednjem kolu pobijeđena Siena u gostima 1-0, pogotkom Diega Milita u 57. minuti. Sve je za Inter bilo daleko kompliciranije nego što su zamišljali, a potvrdio je to i Mourinho koji je prekinuo šutnju za talijanske medije kada je u pitanju Serija A.

"Bilo je ovo previše stresno za mene. Nisam baš očekivao ovakav kraj. Ne znam šta bih rekao i kako bih reagirao da smo u završnici primili pogodak. A definitivno se tako nešto moglo dogoditi", rekao je Mourinho i nastavio:

"Upozorit ću svoje igrače na ovakve situacije. Osim što moraju razmišljati o rezultatu, moraju misliti i na zdravlje svoga trenera".

Mourinho na kraju nije zaboravio dodati:

"Moram zahvaliti Sampdoriji što je pobijedila Romu u gostima. Bez tog rezultata ne bismo uspjeli. Sada su pred nama dva, možda i tri dana odmora, a onda intenzivno krećemo s pripremom za finale Lige prvaka".