Pavel Nedved
0

"Ovo je bila moja zadnja utakmica"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Neumorni češki veznjak, 37-godišnji Pavel Nedved, odigrao je svoju posljednju utakmicu, a sada namjerava svo svoje vrijeme posvetiti porodici.

Nakon što je sudac odsvirao kraj susreta posljednjeg kola Serije A između Juventusa i Lazija, kojeg je ekipa iz Torina dobila s 2-0, svi na stadionu su ustali kako bi odali počast Pavelu Nedvedu.

"Ovo je prekrasan dan za mene. Na kraju vrlo uspješne sezone mogu biti potpuno miran u svojoj odluci kako sam upravo odigrao zadnju utakmicu u karijeri, a sada ću se potpuno posvetiti porodici koja je godinama trpila zbog moje karijere", izjavio je plavokosi Čeh za Sky Sport Italia.

Nedved je po dolasku u Juventus upravo iz redova Lazija odigrao 327 utakmica, nije napuštao klub niti nakon skandala s namještanjem utakmica koji je “staru damu” bacio u drugu ligu, a na kraju se posebno zahvalio kapitenu Alessandru Del Pieru, koji mu je u ime suigrača nakon utakmice predao dres s potpisima svih suigrača.

"Želim se zahvaliti Del Pieru jer je bio veliki kapiten ove velike ekipe. Nisam očekivao ovako emotivan oproštaj, a na kraju ću dodati da sam dres s brojem 11 obećao Amauriju. Od sutra je njegov", poručio je na kraju Pavel Nedved.