Savo Milošević pobjesnio
0

"Ovi iz UEFA-e su džukele i stoka"

Sarajevo-x.com
Savo Milošević
Savo Milošević
Nekadašnji napadač Partizana i reprezentativac Srbije Savo Milošević ogorčen je na čelnike evropske krovne fudbalske organizacije nakon završetka meča između Srbije i Slovenije, koji je sinoć odigran na Marakani, a završio je rezultatom 1:1.

"Ovi iz UEFA su džukele i stoka. Najbolje bi bilo da ne igramo kvalifikacije za EP u ovakvim uslovima", rekao je bivši reprezentativac Savo Milošević po završetku utakmice Srbije i Slovenije.

Milošević je optužio UEFA da pomaže Italijanima da se plasiraju na predstojeći kontinentalni šampionat.

Navijači, ali i sportska javnost ogorčeni su suđenjem glavnog arbitra na meču, Portugalca Olegaria Benkverensa, koji je, prema mišljenju srbijanskih medija propustio da u 83. minuti svira penal za Srbiju nakon faula nad Dankom Lazovićem.

Suđenje je naišlo na žestoke reakcije srbijanskih navijača, medija i sportskih radnika, ali je najdalje otišao nekadašnji centarfor, koji je uputio pogrdne riječi na račun UEFA-e.

"Ovi iz UEFA su džukele i stoka. Ne daju nam da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo iz ne znam iz kojeg razloga. Najbolje bi bilo da ne igramo kvalifikacije u ovakvim ulovima. Da li vrijedi komentarisati penal? U zonskoj ligi Srbije za ovakav penal seljaci vas ubiju na mjestu. Ja da sam u Savezu odavno bih poslao pismo UEFA-i. Guraju Italijane na EP, zato što igraju loše i moraju da se kvalifikuju", rekao je vidno ljut Savo Milošević po završetku meča sa Slovenijom, prenosi RTS.