Cesc Fabregas
0

"Ove sezone imam više sreće sa zabijanjem golova"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Arsenalov kapiten Cesc Fabregas bio je strijelac prvog pogotka u pobjedi svoje ekipe 2:0 na gostovanju kod Boltona u dvoboju 21. kola Premeirshipa.

Fabregas je poentirao u 28. minuti nakon briljatno izvedenog duplog pasa s Eduardom da Silvom. Konačnih 2-:0 postavio je Merida u 78. minuti, a Eduardo je drugi puta na utakmici bio asistent.

Fabregas je od reportera Sky Sportsa proglešen za igrača utakmice s devetkom, a Eduardo je za svoju jako dobru predstavu na Reebok stadionu zaradio osmicu, drugu najbolju ocjenu u Arsenalu.

Fabregas je zabio već 13. gol ove sezone, a 10. u Premiershipu...

"Možda je veliki broj golova koje postižem ove sezone samo pitanje sreće. Kada sam bio mlađi, također sam se često nalazio u prilikama za gol, ali mi nije ulazilo tako često. Ove sezone ulazi, to je najvažnije. Puno sam radio na realizaciji prilika isred protivničkog gola, sada se osjećam sigurnije u šansama koje imam. Naravno, to pomaže" – izjavio je španski reprezentativac.

Arsenal će već u srijedu opet igrati protiv Boltona, ovoga puta na svom Emiratesu. Bit će to zaostala utakmica još iz 2. kola.

"Uvijek je teško igrati protiv Boltona u gostima, zato smo ponosni na ovu pobjedu. Mi poštujemo svakog suparnika. U srijedu želimo još jednom uzeti tri boda i održati korak u borbi za naslov prvaka", rekao je Fabregas.

Arsenal sada ima 3 boda zaostatka za vodećim Chelseajem, te dva boda manje od Manchester Uniteda koji ima utakmicu više od dva londonska kluba.