Nogomet
41

Ovako bi mogao izgledati Mourinhov početni sastav Manchester Uniteda

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Nakon završetka Evropskog prvenstva klubovi započinju pripreme za narednu sezonu, a najviše pažnje će definitivno privući engleska Premierliga. Manchester United ima novog menadžera Josea Mourinha, koji namjerava klubu vratiti staru slavu.

Mourinho je nakon odlaska Louisa van Gaala preuzeo klub s Old Trafforda. Kao što je danas objavljeno, glavni napadač bit će Zlatan Ibrahimović, a United je veoma blizu dovođenja Henrikha Mkhitaryana iz Borussije Dortmund. Prema tvrdnjama L'Equipea, Crveni vragovi pregovaraju s Juventusom o transferu Paula Pogbe.

Upravo je L'Equipe objavio prognozu Mourinhovih planova. Ugledni list tvrdi da portugalski stručnjak želi da njegov tim igra u formaciji 4-3-3, a u sredinu terena želi staviti Waynea Rooneyja i Paula Pogbu. U napadu će biti Zlatan Ibrahimović, a iza njega Anthony Marial i Henrikh Mkhitaryan.

Poziciju lijevog beka Mourinho navodno namjerava povjeriti Lukeu Shawu, a stoperske pozicije Ericu Baillyju i Chrisu Smallingu. Na desnom beku će biti Antonio Valencia ili Timothy Fosu-Mensah, ali je moguće i pojačanje. Međutim, Morgan Schneiderlin, koji bi trebao igrati ispred odbrane, privukao je interes Evertona, pa još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.