Luis Aragones
0

"Ova Španija može postati i svjetski prvak"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Izbornik španske nogometne reprezentacije Luis Aragones izjavio je kako nedjeljnu 1:0 pobjedu Španije nad Njemačkom u finalu Europskog prvenstva smatra tek početkom njegove mlade talentirane momčadi, za koju vjeruje da za dvije godine može postati i svjetski nogometni prvak.

"Brojni ljudi gledali su ovu Španiju kao model kako bi se nogomet trebao igrati", rekao je Aragones na konferenciji za novinare, nakon finalne utakmice u kojoj je Španija postala europski prvak, što joj je prvi trofej nakon 44 godine.

"Često sam mislio da, uspijem li ovu momčad održati relativno zdravom, možemo biti prvaci, jer imamo toliko mnogo kvalitetnih igrača. Vjerujem da ova momčad može nastaviti tim putem i osvojiti još naslova", kazao je Aragones.

"Imamo igrače koji su među najboljim igračima i dodavačima na svijetu. Igrači su sazrijeli od vremena kada su izbačeni sa Svjetskog prvenstva i mi smo stvorili momčad koja može osvojiti Europsko prvenstvo i sposobna je osvojiti i Svjetsko", rekao je.

Aragones, koji će u srpnju navršiti 70 godina i najstariji je izbornik na Euru, potvrdio je da nakon turnira napušta reprezentaciju, a očekuje se da će već ovoga ljeta sjesti na trenersku klupu turskog kluba Fenerbahce.

Jedini raniji španjolski nogometni naslov onaj je iz 1964., kada je u finalu Europskog prvenstva, održanog baš u Španiji, pobijedila Sovjetski savez rezultatom 2:1.

Španjolska je u finalu Eura igrala i 20 godina poslije, kada je izgubila od Francuske.

"Sjećam se utakmice iz 1964. jer sam bio dio te momčadi u kvalifikacijskim utakmicama, i, iako nisam igrao jer se tada još nisu mogle koristiti zamjene igrača, osjećam se dijelom te momčadi, isto kao i igrači koju su danas sjedili na našoj klupi", rekao je Aragones.

"Radili smo tako da se svaki od igrača osjeća važnim i uspjeli smo. To je sretan dan za Španiju, jer smo Euro osvojili na briljantan način. Sada možemo reći da možemo osvojiti svaki naslov", poručio je španjolski izbornik.