Zlatan Ibrahimović
0

"Ova je utakmica bila slična onoj protiv Rubina"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U novoj prezentaciji moći na Camp Nou, u sklopu 8. kola španskog nogometnog prvenstva, Barcelona je s 6-1 savladala tim Zaragoze.

Rezultatom i vodstvom na tabeli Primere na kojoj drže vrh s tri boda više od Real Madrida (22-19) zadovoljni su bili svi sudionici pobjedničke ekipe, pa je tako Argentinac Lionel Messi, strijelac pogotka za 5-1 izjavio:

  • Uživali smo, a i ja sam napokon postigao pogodak. Ne osjećam umor, osim onog mentalnog nakon svega vezanog uz argentinsku reprezentaciju i lošeg izdanja u Valenciji (0-0). Znao sam da u ovoj utakmici treba biti miran i strpljiv. Saigrači su uvijek dokazivali da imaju povjerenja u mene, a to je ono što mi je važno, kao i podrška navijača u trenucima kada mi nije išlo najbolje.

I druga Barcelonina zvijezde dijelila je Messijevo oduševljenje ishodom susreta. Dvostruki strijelac Zlatan Ibrahimović uporedio je ovaj susret s porazom od Rubina u sklopu Lige prvaka. Po njegovom se mišljenju te dvije utakmice nisu previše razlikovale:

  • Naša je napadačka orijentacija uvijek jednaka, a jedina razlika između ovog susreta i onog protiv Rubina je u realizacijama prilika. Sviđa mi se i pogled na tabelu na kojoj imamo tri boda više od drugoplasiranog Reala i šest od trećeplasirane Seville - kazao je strijelac sedam pogodaka za Barcelonu za koju je odigrao sedam utakmica.

Vrh najboljih strijelaca u Primeri Ibrahimović trenutno drži zajedno s Valencijinim Davidom Villom, koji je također u nedjelju bio precizan u pobjedi 3-0 kod Almerije.

Ipak, da se od Ibrahimovića može i više očekivati, potvrdio je sam švedski napadač:

  • Još uvijek nisam dostigao svoj najviši nivo.