Nogomet
35

''Otvorena vrata'' u Denveru: 120 mladih fudbalera u kampu NSBiH

FENA
U Kampu Nogometnog saveza BiH ''Otvorena vrata'', koji će pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza SAD-a (USSSA) biti održan od 23. do 25. maja u Denveru, prisustvovat će 120 mladih fudbalera i nekoliko hiljada posjetilaca.

Iako je do početka kampa ostalo oko 40 dana, spiskovi su zaključeni i kampu će prisustvovati 120 mladih talentovanih fudbalera bh. korijena, saopćio je BHDINFODESK.

Rukovodioc kampa i trener mladog tima ekipe ''Colorado Rapids'' Murat Alibašić istaknuo je da su organizatori manifestacije odradili odličan posao na organizaciji kampa kojem će prisustvovati veliki broj igrača i ljubitelja fudbala.

"S obzirom da smo znali da će odziv biti veliki, potrudili smo se da osiguramo optimalne uslove za održavanje ovako velike manifestacije. Za potrebe kampa obezbijeđena su četiri travnata terena u 'Bromfield Commons Parku', a za završne probne utakmice koristit ćemo funkcionalni 'Five Star Stadium' koji prima 5.000 gledalaca. Pored toga, za učesnike u kampu pripremili smo opremu, prijevoz, kvalitetne trenere, bh. selektore, menadžere i skaute, kao i adekvatne protivnike za probnu utakmicu", riječi su Alibašića.

Alibašić napominje da će ovoj manifestaciji prisustvovati nekoliko hiljada ljudi porijeklom iz BiH, te da su se organizatori potrudili da i za njih organizuju dodatne aktivnosti.

"Pripremili smo i cjelodnevna druženja u parku pored kampa, s bosanskohercegovačkim specijalitetima, te zabavnu večer na kojoj će ih zabavljati lokalni muzičari. Siguran sam da će ova tri dana osim sportskog imati i društveni karakter, jer to će biti jedinstvena prilika da se sretnu stari sportski prijatelji i upoznaju novi", zaključuje Alibašić.