Nogomet
0

Otvoren "Milan Junior Camp" u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Oko 150 dječaka iz cijele BiH danas su okviru "Milan Junior Campa" na stadionu FK "Željezničar" u Sarajevu počeli trenirati sa stručnjacima iz slavnog talijanskog kluba "Milan". Njihovom uzbuđenju i sreći nije bilo kraja kada su odjeveni u dresove europskog prvaka istrčali na terene na Grbavici i tako počeli petodnevnu obuku pod mentorstvom najboljih talijanskih nogometaša.

"Počeo sam sanjati svoj san. Presretan sam što imam priliku trenirati sa evropskim prvacima i radujem se što ću lično vidjeti i njihov šampionski pehar. Nadam se da ću dobro usvojiti tehnike i taktike "Milanovih" trenera, te možda biti odabran među četiri najbolja učesnika ovog kampa i tako zaigrati na San Siru", govori nam Suad Mešanović.

Dječaci su, inače, podijeljeni prema uzrastu u osam grupa, a svaka grupa ima svog trenera. Uz vježbe zagrijavanja, prakticiraju se individualne i grupne vježbe, tako da treneri mogu posvetiti dovoljno vremena i pažnje svakom dječaku pojedinačno.

"Namjerno smo podijelili dječake u manje grupe kako bismo mogli što brže i bolje uočiti njihov talenat, spretnost, brzinu… Svima će na kraju biti uručene diplome za uspješnu obuku, a četiri najbolja dobit će priliku da, s odabranim dječacima iz drugih zemalja u kojima organiziramo ove kampove, počnu trenirati s juniorima AC "Milan", objašnjava Marco Schembri, generalni menadžer "World Milan Junior Campa".

Osim na travnatim terenima na stadionu "Želje" na Grbavici, euforije ima i među roditeljima i posmatračima kampa. Pojedini roditelji su bar na jedan dan uspjeli ostaviti poslovne obaveze po strani, a dan provesti u ljetnoj bašti pored stadiona ponosno posmatrajući svoje sinove.

Prva grupa "Milan Junior Camp BiH" obuku završava u petak, 06. jula, dok će obuka za drugu grupu biti održana u periodu od 09. do 13. jula.