Neprimjereno ponašanje
1

Otvoren disciplinski postupak zbog njemačkih navijača

Totalsport
Njemački nogometni savez (DFB) suočen je s istragom UEFA-e zbog neprimjerenog ponašanja navijača njemačke reprezentacije na utakmici 3. kola Evropskog prvenstva protiv Danske u nedjelju.

DFB se tereti za neprimjereno korištenje pirotehničkih sredstava njemačkih navijača, kao i za neprimjerene trensparente i simbole, te skandiranje, navodi se u saopćenju Evropske nogometne organizacije (UEFA).

Grupa "Nogomet protiv rasizma u Evropi" (FARE) ističe kako je neko od njemačkih navijača razvio neo-nacistički transparent. FARE je nezavisna anti-diskriminacijska mreža koja blisko sarađuje s UEFA-om.

"FARE može potvrditi kako su naši promatrači na dijelu tribina na kojem su bili smješteni navijači Njemačke primijetila i prijavila transparent s neo-nacističkim obilježjima, na utakmici protiv Danske u Ljvivu u nedjelju", stoji u poruci objevljenoj na Twitteru.

DFB je već platio 10.000 eura jer su navijači Njemačke na utakmici protiv Portugala bacali na teren papirnate role. Zadnji slučaj će UEFA rješavati u subotu.