Demant Redknappa
0

"Otkud vam da želimo dovesti Beckhama?"

Totalsport
Harry Redknapp
Harry Redknapp
Menadžer engleskog nogometnog prvoligaša Tottenhama Harry Redknapp čudi se otkud novinarima informacije o navodnoj želji njegovog kluba za angažovanjem Davida Beckhama.

Beckham je drugi dio prošle sezone odradio na posudbi u Milanu, nakon čega se vratio u LA Galaxy, američki klub s kojim je vezan ugovorom. Selektor engleske reprezentacije Fabio Capello Beckhamu je jasno dao do znanja da njegov nastup na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoafričkoj Republici dolazi u obzir samo ako će igrati na visokom nivou u evropskom klubu, a i sam Beckham je nagovijestio da bi se rado po završetku američkog prvenstva (MLS) u novembru rado opet vratio u Evropu, po mogućnosti opet u Milan. Međutim, nije odbacio niti mogućnost povratka u Premiership.

Harry Redknapp tvrdi da njegov dolazak na White Hart Lane nije opcija, uprkos baš takvim glasinama koje se provlače kroz englesku štampu.

  • David Beckham je fantastičan igrač i vrhunski profesionalac. Međutim, nema ni najmanje istine u pričama o njegovom dolasku u naš klub, jer nismo poduzimali ništa po tom pitanju. Ne znam samo otkud novinarima takve informacije - kaže Redknapp.

Međutim, nije opovrgnuo zanimanje za Portsmouthovog dvometraša Petera Croucha, kojeg je potpisivao dok je bio menadžer Southamptona i Portsmoutha. Sudeći po izvještajima, vrlo je lako moguće da će do saradnje Redknappa i engleskog reprezentativnog napadača Croucha doći i treći put.