Nogomet
1

Otac Gonzala Higuaina: Mourinho i Perez su iznevjerili mog sina

Totalsport
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain
Argentinski reprezentativni napadač Gonzalo Higuain u Real Madridu nikada nije imao tretman kakav je zaslužio, smatra njegov otac Jorge Higuain.

U Real Madrid je Higuain stigao 2007. godine iz River Platea, te je u 262 nastupa za "kraljeve" postigao 122 gola. Ovog ljeta će po svemu sudeći napustiti Real, sam je to najavio početkom ovog mjeseca. Juventus se spominje kao klub u kojem bi mogao nastaviti karijeru.

"Real Madrid je Gonzalu obećao produženje ugovora, ali se to nikad nije dogodilo. Bilo je sastanaka sa Joseom Mourinhom i Florentinom Perezom, ali se iz njih ništa nije izrodilo. U zadnjih devet mjeseci nije dobio ponudu za novim ugovorom, to je kap koja je prelila čašu. Sedam godina je moj sin u tom klubu, a nikada nije bio zaštićen i tretiran na adekvatan način. Njegovo ponašanje uvijek je bilo uzorno, ali sada želi otići. Što je previše, previše je", izjavio je Jorge Higuain, te dodao:

"Juventus i Arsenal su imali kontakte za njegov transfer. Gonzalo želi otići u evropski klub u kojem će igrati glavnu ulogu i u kojem će ga cijeniti".