Nogomet
0

Ostvaren san pobjednika "Milan Junior Campa BiH"

Sarajevo-x.com
Marko Pervan iz Livna, Adnan Osmanović i Tarik Imamović iz Sarajeva te Kenan Hadžiselimović iz Tuzle proteklog su vikenda na stadionu San Siro u Milanu predstavljali BiH na internacionalnoj smotri najboljih učesnika "Milan Junior Campa“ iz cijelog svijeta.

Sa vršnjacima iz oko 50 zemalja, ova četiri dječaka prošetali su počasni krug oko čuvenog stadiona u poluvremenu utakmice četvrtog kola italijanske serie A između AC Milana i Parme.

Pobjednici "Milan Junior Campa BiH“ ponosno su nosili bh. zastavu i pozirali pred brojnim kamerama i fotoparatima svjetskih medija pod reflektorima stadiona San Siro. Prije toga, u dresu slavnog italijanskog kluba, odigrali su i turnir koji je okupio oko 300 dječaka, najboljih ovogodišnjih polaznika Milanove nogometne škole organizirane širom svijeta.

[SLIKA]1[/SLIKA]"Bilo nam je lijepo družiti se s dječacima iz Francuske, Švedske, Kanade, Ekvadora, Paname, Španije... Navikli smo slavne italijanske nogometne zvijezde gledati samo putem malih ekrana, a sada nam je pružena prilika vidjeti ih uživo. Neopisiv je i osjećaj u trenucima kada smo obilazili San Siro dok su igrači Milana i Parme odmarali i pripremali se za drugo poluvrijeme. Šteta što je ovaj nesvakidašnji događaj trajao ovako kratko“, složno su ocijenili Marko, Adnan, Tarik i Kenan nakon povratka kućama.

Preporučili su svim dječacima iz BiH da se naredne godine obavezno uključe u "Milan Junior Camp“ koji će, kako sada stvari stoje, biti organiziran u Banjoj Luci i Mostaru. Pripreme za organizaciju ovog značajnog sportskog događaja za bh. podmladak počinju već u oktobru, kada će predstavnici AC Milana posjetiti „Klas“, MIMS, Vegafruit i Sarajevsku pivaru kao sponzore projekta.