Nogomet
8

Oštraković: Teško ćemo slomiti odbranu Mladosti, ali vjerujem u pobjedu

Piše: D. B.
Senedin Oštraković
Senedin Oštraković
Olimpic će u 7. kolu BHT Premijer lige BiH na Otoci ugostiti Mladost iz Velike Obarske. Prema riječima prvog golmana Vukova Senedina Oštrakovića, odbranu Mladosti će biti teško slomiti, ali on vjeruje u pobjedu.

Olimpic se nakon šest odigranih kola nalazi na petom mjestu, a na Otoci su zadovoljni dosad postignutim.

"U ovih šest kola smo osvojili 11 bodova, što nije loše. Osim toga, igramo poprilično dobro i nadamo se da ćemo zadržati formu. Podbacili smo samo u prvom kolu na Otoci, kada smo odigrali loše i na kraju izgubili od Željezničara. Međutim, uspjeli smo se vratiti i sada igramo odlično", izjavio je Oštraković za portal Klix.ba.

U 7. kolu će Olimpic na Otoci ugostiti Mladost iz Velike Obarske, koja od prvog kola ne zna za pobjedu.

"Bit će to teška utakmica, jer se Mladost dobro brani. Na Otoci nas neće napasti, nego će svoju šansu tražiti iz kontre. Nadamo s eda ćemo uspjeti probiti taj bunker i na kraju pobijediti", kazao je golman Olimpica.

Cilj Olimpica je jedna od pet pozicija u vrhu tabele.

"Nadamo se visokom plasmanu, jer imamo kvalitet za to. Cilj je osvojiti jednu od pet pozicija u vrhu tabele. Sezona je duga, vidjet ćemo kako će se situacija odvijati", rekao je Oštraković.

On je definitivno jedan od najboljih golmana u Premijer ligi i u narednom periodu bi trebao privući pažnju selektora Safeta Sušića.

"Imao sam dobru sezonu u Veležu, gdje sam privukao dosta pažnje. Na meni je da se dokazujem i budem u dobrom formi, jer se samo tako mogu nadati pozivu u reprezentaciju", završio je Oštraković.

Olimpic i Mladost iz Velike Obarske se sastaju danas na Otoci, a utakmica počinje u 16 sati.