Bajević
0

"Ostavka je bila jedina solucija"

Totalsport
Dušan Bajević
Dušan Bajević
Bh. nogometni stručnjak Dušan Bajević u ponedjeljak se na treningu pozdravio sa nogometašima AEK-a, nakon što je dan ranije podnio ostavku u atenskom klubu.

Nakon gostujućeg poraza kod novog prvoligaša Olympiakosa iz Volosa 3-1 u 4. kolu grčkog prvenstva, Bajević je odlučio dignuti sidro. Odmah nakon utakmice je izjavio:

"Za mene nema nikakvog smisla razgovarati o utakmici. Suparniku čestitam na pobjedi, a mojim igračima i predsjedniku već sam rekao da odlazim".

Predsjednik Stavros Adamidis nije imao izbora…

"Prihvatili smo Bajevićevu ostavku i krećemo u potragu za njegovim nasljednikom".

Bivši albanski internacionalac Bledar Kola imenovan je za privremenog novog trenera, do pronalaska Bajevićevog nasljednika.

Bajević je svoj treći mandat na klupi AEK-a odrađivao od 21. novembra 2008. godine.

''Princ s Neretve'', kako su Bajevića zvali još dok je igrao u napadu mostarskog Veleža, bio je miljenik navijača AEK-a u prvom trenerskom mandatu, od 1988. do 1996. godine, što zbog trenerskih uspjeha, a što zbog dobrog sjećanja koje su navijači imali još dok je Bajević igrao za njihov klub. No, nisu mu mogli oprostiti odlazak u Olympiacos, pa je s pristalicama kluba kasnije bio na ratnoj nozi, a oni radikalni čak su ga jednom prilikom i fizički napali.

Ipak, Bajević je razloge svog odlaska s klupe sveo na ovosezonske neuspjehe ekipe na terenu, koja je u prva četiri kola osvojila samo četiri boda, te na tabeli drži vrlo skromno 13. mjesto.

"Moj odlazak je bila jedina solucija za dobrobit kluba. Svi smo krivi za neuspjehe. Na treninzima smo dobro radili, ali na utakmicama se ništa nije mijenjalo na bolje", sumirao je Bajević.

Podsjećamo, AEK je u 1. kolu grupe G Evropske lige u Ateni pobijedio splitski Hajduk s 3-1, a u četvrtak će u 2. kolu igrati protiv Zenita iz Sankt Peterburga.