Igrači Barçe navijačima
0

"Ostavit ćemo kožu protiv Intera"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što su odradili posao pobijedivši Xerez na Nou Campu 3-1 u dvoboju 34. kola Primere, nogometaši Barcelone pozdravili su navijače u zanimljivoj odjeći.

Na teren su izašli s posebno napravljenim majicama koje najavljuju revanš Lige prvaka protiv Intera u srijedu s natpisom molbe za podršku.

"Ostavit ćemo kožu na travnjaku", dodatni je natpis kojim su navijačima dali do znanja da računaju s njima.

U spomenutoj utakmici Thierry Henry je zabio svoj četvrti prvenstveni pogodak ove sezone. Precizan je bio prvi put nakon 20. februara ove godine. Tada je zabio Racingu na Nou Campu za 4-0 pobjedu.

Najnovijom su pobjedom Guardiolini igrači došli do brojke od 87 bodova prikupljenih ove sezone. Radi se o izjednačenju rekorda španskog prvenstva kad je liga s 20 prvoligaša u pitanju. Dosadašnji je također držala Barcelona, i to iz prošle sezone. Tada je katalonskom klubu 87 bodova bilo dosta za naslov prvaka na kraju sezone. Sada još mogu osvojiti 12 do kraja, s tim da im Real puše za vrat samo s bodom zaostatka.

Apsolutni rekorder lige po broju osvojenih bodova jest Real iz sezone 1996/1997. S 92 tada osvojena boda Capellova je ekipa osvojila naslov, ali s 22 ekipe u ligi.

Također, od sezone prije te (1995/1996) uveden je sistem bodovanja s tri boda za pobjedu.