Alex Ferguson
0

"Ostajem u Manchester Unitedu i sljedeće sezone"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Uoči derbija 36. kola Premiershipa protiv Chelseaja, škotski menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson podvukao je kako će i sljedeće sezone biti na čelu družine s Old Trafforda.

Nedugo nakon dolaska u klub 1986. godine, Ferguson je istakao kako mu je najveći cilj dostići i prestići ekipu Liverpoola po broju osvojenih naslova prvaka Engleske. Danas ih i jedni i drugi imaju po 18. No, dok je Liverpool svoj zadnji osvojio još 1990. godine, Manchester United je slavio čak 11 puta pod vodstvom Sir Alexa, a ove sezone je jako blizu novom naslovu, kojim bi prestigao ekipu s Anfielda.

Mnogi su špekulisali da bi se 69-godišnji Ferguson mogao povući, ukoliko ove sezone odvede ekipu do trona u Premiershipu, jer bi tada mirno mogao u penziju s ostvarenim ciljem koji se činio tako dalekim kada je dolazio. Međutim, Ferguson je to demantirao u izjavi za Mirror.

"Bit će na klupi Manchester Uniteda i sljedeće sezone", rekao je.

Uz osvojenih 11 titula u Premiershipu, briljantni je škotski menadžer svoju ekipu vodio i do dva naslova prvaka Europe, pet u FA Cupu i četiri u Carling Cupu, kada su u pitanju oni najvažniji trofeji.