Louis van Gaal
0

"Ostajem u Bayernu"

FENA
Louis van Gaal (Foto: AP)
Louis van Gaal (Foto: AP)
Trener Bayerna Louis Van Gaal saopćio da će ostati u Munchenu i naredne sezone i u slučaju da u subotu osvoji Ligu prvaka.

Holandski stručnjak je prije mjesec dana rekao da će otići iz kluba ako osvoji trostruku krunu, jer više neće imati šta da dokazuje.

"Predomislio sam se. Razgovarao sam s prijateljima, igračima i članovima uprave i nakon toga odlučio da odradim ugovor do kraja. Ipak, naredne godine će biti druga priča", rekao je Van Gaal.

Krajem prošle godine Holanđanin je bio nadomak odlaska, zbog loših rezultata. Krajem jesenjeg dijela prvenstva Bayern je znatno zaostajao na tabeli, ali je sve krenulo nabolje u drugom dijelu sezone.

Poslije serije od 13 pobjeda u Bundesligi, Bavarci su stigli do vodeće pozicije, a uslijedile su i dobre igre u Ligi prvaka.

"Prvi put u karijeri sam doživio da gotovo svi igrači bez rezerve prihvataju moju filozofiju igre. Doduše, trebalo je da prođe neko vrijeme da se to desi, ali onda je tim eksplodirao. Uvjeren sam da možemo da igramo još bolje i da ni iz daleka nismo dostigli svoj maksimim", rekao je Van Gaal.