Guus Hiddink
0

"Ostajem ruski selektor do isteka ugovora"

Totalsport
Guus Hiddink (Foto: AFP/File)
Guus Hiddink (Foto: AFP/File)
Nizozemski stručnjak na klupi ruske nogometne reprezentacije Guus Hiddink danas (četvrtak) bi se trebao sastati s novoizabranim predsjednikom Ruskog nogometnog saveza Sergejom Fursenkom.

Hiddink je Moskvu doputovao u srijedu, a po dolasku je okupljenim novinarima poručio:

"Drago mi je da sam ponovo ovdje i ostajem u Moskvi nekoliko dana prije prisustvovanja ceremoniji kvalifikacijskog žrijeba za Euro u Poljskoj 2012. Nakon toga počet ćemo pripreme za prijateljsku utakmicu s Mađarskom."

Nizozemac je u posljednje vrijeme konstantno bio povezivan s preuzimanje trenerske klupe Juventusa, ali posao je nakon otkaza Ciru Ferrari dobio Alberto Zaccheroni. Klub s kojim ga se također povezivalo je Liverpool, ali Hiddink zasad odbacuje takve mogućnosti.

"Moj ugovor s Ruskim nogometnim savezom ističe u julu. Moram razgovarati s Furusenkom i vidjet ćemo što će se dogoditi. U decembru sam uzeo mali odmor kako bih se oporavio od neplasmana na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, a sada je vrijeme za povratak."

Hoće li Hiddink i nakon isteka ugovora ostati na ruskoj klupi trebalo bi biti poznato možda već do kraja sedmice, ali Furusenko je po ustoličenju na mjesto predsjednika Ruskog nogometnog saveza natuknuo kako bi volio zadržati nizozemskog stručnjaka.