Nogomet
0

Osmina finala SP-a: Holandija protiv Meksika, Kostarika s Grčkom

Piše: D. B.
Trening Holandije
Večeras se igraju dvije utakmice osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. a sastaju se Holandija - Meksiko i Kostarika - Grčka.

Holandija - Meksiko 18:00

Sjajni napadač reprezentacije Holandije, Robin van Persie, vraća se na teren nakon što je zbog suspenzije propustio utakmicu protiv Čilea. To je veoma važno za Holanđane, s obzirom na sve napadačke kvalitete nogometaša Manchester Uniteda.

Nogometaš Galatasarayja Wesley Snijder vjeruje da njegova Holandija može napraviti veći uspjeh nego 2010. godine kada je poražena u finalu, ali je kazao da neće biti lako eliminisati sjajne Meksikance. Iako respektuju protivnike, Holanđani puni samopouzdanja vjeruju da mogu otići do samog kraja i postati svjetski prvaci. Da li će im hrabri i uporni Meksikanci uspjeti pokvariti planove, ostaje da se vidi.

Kostarika - Grčka 22:00

Utakmica osmine finala SP-a će ujedno biti i prvi susret Kostarike i Grčke, a Grcima će ovo biti prvi nastup osmini finala jednog SP-a.

Kostarikanski defanzivac Cristian Gamboa je rekao da njegova reprezentacija neće mijenjati taktiku te da će i protiv Grčke igrati defanzivno.

S obzirom na činjenicu da su i Grci majstori defanzivne igre, može se očekivati taktičko nadmudrivanje u jednoj neizvjesnoj utakmici.