Zlatan Ibrahimović
0

"Osjećam se kao Pelè"

Sarajevo-x.com
Napadač talijanskog Intera Zlatan Ibrahimović priznao je medijima da se osjeća kao brazilska legenda Pelè nakon što je treći put proglašen najboljim švedskim fudbalerom (2005., 2007., 2008.).

On je prvi igrač kojem je pošlo za rukom da ovu titulu osvoji tri puta i već teži tome da Zlatnu loptu uzme u svoje ruke i dogodine.

"Ušao sam u historiju i osjećam se pomalo kao Pelè", rekao je oduševljeni Ibrahimović za talijanski Il Corriere Dello Sport. "Ipak, neću se zaustaviti jer želim da titulu osvojim četiri puta."

"Kad sam bio mlađi igrao sam ping-pong i trenirao taekwondo. Nikad nisam bio siguran kojim ću se sportom na kraju baviti. Mislim da sam napravio pravi izbor", ispričao je Zlatan.

"Volim ovaj sport i ne mogu biti ni dva-tri dana bez njega", dodaje popularni Ibra koji će naredna dva dana ipak morati provesti bez fudbala jer neće nastupiti za reprezentaciju Švedske u prijateljskom susretu protiv Holandije koja se igra u srijedu navečer.

Trener Intera iz Milana, Jose Mourinho dao mu je nekoliko dana da se odmori, a treninzima će se vratiti u četvrtak ujutro. Zlatan je u dosadašnjem dijelu sezone za svoj klub postigao sedam golova u 12 utalmica.