Nogomet
0

Osim želi sva tri boda protiv "Zvijezde"

Sarajevo-x.com
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
"Ukoliko ne pobijedimo 'Zvijezdu', nismo ništa napravili", bio je jasan trener "Željezničara" Amar Osim na današnjoj pres-konferenciji održanoj uoči nedjeljne utakmice protiv ekipe iz Gradačca.

Nakon što je uspješno okončan susret prvog kola Premijer lige BiH protiv "Olimpika" na Koševu, gdje je "Željo" slavio sa 2:0, Osim ističe da je plan ponovo osvojiti sva tri boda, ovoga puta na domaćem terenu.

Trener aktuelnog prvaka države svjestan je da će gostujući igrači na Grbavicu doći posebno motivisani, posebno zato jer su u prvom kolu nadmašili ekipu "Travnika".

"Sigurno je da nas očekuje težak posao. Igramo protiv motivisanog protivnika koji dolazi u Sarajevu da se nadigrava s prvakom. Bodovi su nam potrebni jer samo tako gostujuća pobjeda nad 'Olimpikom' ima vrijednost", kazao je Osim.

Podsjetimo, "Zvijezda" je jedan od rijetkih klubova u našoj zemlji koja u susretima sa "Željezničarom" ima pozitivan omjer.

Vjerovatni sastav "Želje": Šehić - Čolić, Radovanović, Bogičević, Mešić, Svraka, Savić, Bešlija M, Zeba, Višća - Popović.

Utakmica se igra u nedjelju u 20:30 sati, a sudit će Muamer Bureković iz Zenice.