Osudio paljenje baklji na jugu
0

Osim: Velež je mlada i opasna ekipa, moramo biti pravi

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Na konferenciji za medije FK Željezničar uoči utakmice s Veležom, trener Plavih Amar Osim je rekao da se radi o mladoj i opasnoj ekipi te da njegov tim ima veće šanse ukoliko odigra na pravi način.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Amar Osim je prije konferencije održane u Plavom salonu stadiona Grbavica odgledao snimak susreta Borca i Veleža kako bi se bolje upoznao sa mogućnostima Rođenih. Zaključio je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja na gostujućim terenima igra bolje nego kući, ali i da njegova ekipa ima više šanse za pobjedu ukoliko bude imala ispravan pristup utakmici.

"Oni su mlada i kvalitetna ekipa, iako imaju oscilacija u igri. Naša pozitivna statistika u susretima s njima ne znači ništa, čak je i opasna za nas, jer svaki niz jednom bude prekinut. No, mi ne smijemo razmišljati o tome. Imat ćemo bolje šanse za pobjedu nego oni ukoliko budemo pravi", rekao je Osim

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Trener Plavih je rekao da je u ekipi prisutan žal zbog izgubljenog derbija protiv Sarajeva, ali da na tu utakmicu treba gladati matematički, jer kao i svaka druga nosi tri boda. Ranije je izjavio da Željezničar ne ovisi o jednom susretu, tako da za ovaj klub u prvenstvu još uvijek ništa nije izgubljeno.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Novinarima se obratio i igrač Željezničara koji je odlučio susret četvrtfinala Kupa BiH protiv Olimpica na Otoci. Samir Bekrić je pobjedu svojoj ekipi donio u finišu susreta i sretan je zbog toga, ali još uvijek žali što nije dobio priliku za igru u vječitom derbiju.

"Presretan sam zbog gola koji mi mnogo znači. To sam pokazao time što sam ga proslavio s navijačima. Znam da nisam u formi, tako da mi ovaj pogodak znači mnogo za samopouzdanje. Teško mi je zbog poraza u derbiju, pogotovo jer nisam dobio priliku za igru. Izvukli smo pouke i vratit ćemo se jači .Mogu reći da je Olimpic i bolja ekipa od Sarajeva. Ipak, njih smo pobijedili, tako da će nam u uzvratu biti lakše", kazao je Bekrić.

U utakmici s Veležom Bekrić očekuje pobjedu svoje ekipe, ali respektuje protivnika.

"Mladi su i opasni, ali ako mi budemo dobri, niko nas ne može zaustaviti. Mi smo sami sebi najopasniji protivnik", smatra Bekrić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Amar Osim u utakmici s Veležom neće moći računati na Vasilića i Zolotića.

Trener Plavih je na kraju kritikovao navijače koji na utakmicama pale baklje i tako štete klubu.

"Ništa novo na jugu. Oni koji pale baklje nisu navijači, nego su neprijatelji kluba. Klub mora uraditi više da to spriječi. Pravi navijači bi prema mom mišljenju trebali apelovati na ove koji pale baklje. Loše je to što se navijači inate savezu preko leđa kluba. Ako se ovako nastavi, budžet će nam biti 58 KM", rekao je u svom stilu Osim.

Utakmica između Željezničara i Veleža se igra u nedjelju s početkom u 19 sati.