Nogomet
0

FOTO+VIDEO / Osim: Utakmica nije bila laka; Jović: Nezadovoljan sam

Piše: J. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Treneri Sarajeva i Željezničara Dragan Jović i Amar Osim su na pres konferenciji poslije 99. ligaškog derbija kazali kako utakmica nije bila laka ni za jedan tim. Jović je izrazio nezadovoljstvo ispuštenim bodovima nakon vodstva od 2:0.

Osim je kazao kako je njegov tim igrao protiv jedne od tri najbolje ekipe u državi. Samim tim, utakmica za Željezničar nije bila laka.

"Bilo bi od mene bezobrazno kad bih omalovažio dobru igru Sarajeva time što bih rekao da mi nismo igrali nešto specijalno. Igrali smo sa dobrim protivnikom. Imali smo nesreću, neću reći neznanje, da primimo golove u poluvremenu kad nismo djelovali kao da smo toliko lošiji. Onda je to učinilo utakmicu još težom. Trebamo odati priznanje što smo na teškom terenu, protiv jakog protivnika i sa dva gola zaostatka, uspjeli se vratiti", kazao je Osim.

Trener Sarajeva Dragan Jović izrazio je nezadovoljstvo igrom u drugom poluvremenu ali i odao priznanje igračima Željezničara koji su se nakon negativnom rezultata vratili u utakmicu.

"Poslije vodstva od 2:0 na domaćem terenu, jasno da trebam biti nezadovoljan. Treba biti objektivan i reći kako je Željezničar svojom igrom, pristupom i šansama zaslužio ovaj današnji bod. Utakmica je bila kvalitetna. Derbi je odigran pod velikim pritiskom i mi smo imali imperativ pobjede zbog svega onog što smo rekli ranije. S te strane mogu biti zadovoljan, igrači su odgovorili na pritisak, posebno nakon prvog poluvremena", kazao je Jović.

Trener Bordo tima izrazio je nezadovoljstvo suđenjem u smislu da njegovi igrači bez razloga dobijaju kartone.

"Moram reći da nam sudije lako pokazuju kartone za navodna simuliranja. Mislim da sudije malo pretjeruju i pokazuju autoritet na Sarajevu. Mislim da to nije korektno", kazao je Jović