Derbi 16. kola Premijer lige BiH
0

Osim: Široki je odlična ekipa, treba nam podrška navijača

Sarajevo-x.com
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Derbi susret 16. kola Premijer lige BiH je utakmica izneđu Željezničara i Širokog Brijega. Menadžer Plavih Amar Osim je rekao da Širokobriježani nisu ništa lošiji od njegove ekipe te da je za osvajanje sva tri boda potrebna velika podrška navijača.

Prva informacija na konferenciji za medije u Plavom salonu na stadionu Grbavica je bila ta da će južna tribina biti zatvorena, jer ne ispunjava sigurnosne uslove. Snijega je na ovoj tribini još uvijek previše, tako da će tribina tokom utakmice između Željezničara i Širokog Brijega biti prazna.

U Željezničaru se pripremaju za doček velikog rivala, a Osim je pozvao na oprez. Rekao je da na Grbavicu stiže odlična ekipa u čijem klubu vladaju sjajni uslovi, zbog čega su Širokobriježani itekako motivisani. Menadžer Plavih je naglasio da je klubu potrebna velika podrška navijača kako bi se ostvario željeni rezultat.

Osim je rekao da njegovi igrači djeluju spremno, ali da će se to najbolje vidjeti na utakmici. Za ovaj susret je rekao da je izuzetno važan u borbi za titulu, jer se sastaju dvije ekipe iz vrha tabele.

Karte za utakmicu će biti moguće kupiti od 10 sati na uobičajenim prodajnim mjestima. Navijači sa godišnjim i polugodišnjim kartama za južnu tribinu će moći ući na sjevernu tribinu. Vlasnici polugodišnjih i godišnjih karata za zapadnu tribinu će biti smješteni u desnom natrkivenom dijelu, dok će se karte za lijevi dio tribine moći kupiti u slobodnoj prodaji.