Osmina finala Kupa BiH
0

FOTO / Osim: Protiv Slavije bez rizika i eksperimenata

Piše: Dalibor Bošnjak
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Željezničar u utorak na stadionu Grbavica očekuje uzvratni susret osmine finala Kupa BiH protiv Slavije. Plavi su u prvoj utakmici u Lukavici slavili rezultatom 3:1. Uprkos tome, trener Željezničara Amar Osim ne namjerava rizikovati i eksperimentisati sa promjenama u sastavu.
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Iako će mnogi reći da je Željezničar posao završio u prvom susretu u Lukavici, Osim smatra da to baš i nije tako.

"Teoretski se može reći da to neće biti teška utakmica za nas, ali postoji mogućnost da naši igrači zbog rezultata u prvom susretu, u utakmicu na Grbavici uđu opuštenije. U posljednjih nekoliko susreta smo imali isti problem, pa je potrebno to spriječiti. Slavija je nezgodna ekipa, tako da u ovoj utakmici nećemo rizikovati i eksperimentisati sa sastavom", izjavio je Osim.

Trener Plavih protiv gostiju iz Lukavice očekuje tvrdu utakmicu.

"Slavija ni kući ne igra ofanzivno. Njihova je snaga upravo u disciplini. Oni ovdje neće bezglavo jurišati, tako da očekujem tvrdu utakmicu. Čak i ako igrači Slavije ne dođu u situaciju da prođu dalje, oni će definitivno željeti ostvariti dobar rezultat, dok mi imamo obavezu pružiti dobru igru. Sigurno je da ćemo ovu utakmicu shvatiti veoma ozbiljno", tvrdi Osim.

Nekoliko prvotimaca se nakon posljednjeg kola BHT Premijer lige žali na povrede, tako da je moguće da neki od njih ne nastupe. U ekipi definitivno neće biti suspendovanog Benjamina Čilića, dok bi priliku za igru mogao dobiti oporavljeni Sulejman Smajić. Na klupi Plavih će biti i pozajmljeni igrač Liverpoola Armin Hodžić.

Srđan Stanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Srđan Stanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Novinarima se nakon Osima obratio i Srđan Stanić, igrač koji je dobio crveni karton u prvom susretu protiv Slavije. On se nada dobroj igri i pobjedi svoje ekipe.

"Za nas bi bilo dobro da pobijedimo, ali i da se previše ne umorimo pred važne susrete koji nas očekuju. Nadam se da ćemo dobro otvoriti utakmicu i pobijediti. Slavija ima šanse, ali iznenađenje ne smijemo dopustiti", izjavio je Stanić.

Na pitanje novinara o tome da li je zadovoljan svojim statusom u klubu, Stanić je rekao da nije, ali da će se potruditi kako bi dobio veću minutažu.

Dobra vijest za Željezničar je i povratak navijača na Grbavicu nakon suspenzije koju je odredio NSBiH.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Osim i Stanić su se složili u konstataciji da je odsustvo popularnih Manijaka negativno utjecalo na igre Željenizčara te su izrazili nadu i odlučnost za podizanje forme.

Navijači sa godišnjim ulaznicama će iste moći iskoristiti i za navedenu utakmicu Kupa BiH, koja počinje u utorak u 18 sati.