Plavi dočekuju Vezire
0

Osim priželjkuje "tešku" pobjedu protiv Travnika

Piše: Dalibor Bošnjak
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Menadžer FK Željezničar je uoči nastavka takmičenja u BHT Premijer ligi i susreta s Travnikom na Grbavici izjavio da očekuje "tešku" pobjedu svoje ekipe nad Vezirima. Novosti iz plavog tabora su i produženja ugovora sa napadačima Eldinom Adilovićem i Vernesom Selimovićem.

Na današnjoj konferenciji za medije FK Željezničar najavljeni su bili menadžer Amar Osim i vezni igrač Sulejman Smajić, no, osim njih su se pojavili i napadači Eldin Adilović i Vernes Selimović, koji su produžili saradnju sa Željezničarom te su pred novinarima obavili potpisivanje novih ugovora. Obojica su zadovoljni ostankom na Grbavici i željni novih trofeja.

"U klubu ostajem 'do daljnjeg'. Željo me je mnogo zadužio, ovdje sam osjetio mnogo toga lijepog i napravio mnogo za svoju kareijru. Nisam želio to kvariti pa sam odlučio ostati. Tako ćemo svi mirnije ući u nastavak prvenstva i pokušati ostvariti naše ciljeve. Ponuda je bilo, ali sam po treći put ostao u Želji. Ne žalim se, očekujem još trofeja i nije mi krivo što sam ostao na Grbavici", izjavio je Adilović.

Sličnog mišljenja je i njegov saigrač Selimović.

"Osjećam se dobro, atmosfera u ekipi je odlična i zadovoljan sam produženjem ugovora. Ponuda i nije bilo, ali vjerujem da će ih biti na kraju sezone. Moje je da radim i treniram, a ostalo će doći samo po sebi", smatra Selimović.

Osim Adilovića i Selimovića, produženje ugovora očekuje još nekoliko igrača među kojima su Bekrić i Smajić. Osim smatra da je njihov ostanak u klubu logičan.

"Uvijek smo birali igrače sa karakterom. Produženje ugovora nije formalnost, ali je i logično, posebno u Smajićevom slučaju. Njemu je jasno da nije ništa dao za klub, tako da se od njega očekuje da ostane", kazao je Osim.

Menadžer Plavih je objasnio odluku da zadrži Adilovića i Muamera Svraku barem do kraja sezone.

"Ponuda je bilo, ali je tokom zime teško odlučiti prodati ponajboljeg igrača. Zeba je otišao, Kvesić je povrijeđen, a da smo prodali Adilovića i Svraku, puno bi izgubili. Možda na ljeto budemo malo popustljiviji, ko zna", rekao je Osim.

Potom se Osim okrenuo nastavku takmičenja u BHT Premijer ligi i utakmici s Travnikom.

"S Travnikom izlazimo na kraj teže nego to ljudi očekuju, tako da priželjkujem 'tešku' pobjedu svoje ekipe. Pratili smo njihove igre tokom priprema. Poznajemo tu ekipu ali će težak teren sutra njima više odgovarati, a na Grbavicu dolaze rasterećeni. To za nas neće biti lagana utakmica. Moramo biti maksimalno agresivni i angažovani", izjavio je Osim.

Osim se nije izjasnio da li je njegova ekipa danas jača nego jesenas, a isto nije mogao reći ni za najbližeg konkurenta FK Sarajevo.

"Pripremne utakmice meni ne znače ništa. Onaj koji može zaključivati po tim utakmicama, ili je genijalac ili nema pojma. Prije ovo drugo. Mi nismo imali potrebe za uigravanjem jer se dobro poznajemo. Igrali smo prijateljske utakmice, onako, usput. Koliko smo spremni i da li smo bolji nego ranije, pokazat će utakmica s Travnikom. S druge strane, Sarajevo je doživjelo dosta promjena u ekipi, ali to ne mora ništa značiti. Sve će pokazati već prvo kolo u nastavku prvenstva", rekao je Osim.

Nakon menadžera FK Željezničar novinarima se obratio igrač sredine terena Sulejman Smajić.

"Da li ću produžiti ugovor zavisi od mojih igara i očekivanja kluba. Želim igrati i dokazati da sam pravo pojačanje, pravi igrač za Željezničar. Nadam se da su pehovi iza mene. Dobro smo se pripremili, straha nemam i radim normalno. Nadam se da ćemo sutra ostvariti pobjedu i na pravi način ući u nastavak prvenstva. Teren je loš, protivniku to ide u prilog, ali mislim da možemo pobijediti", zaključio je Smajić.

Utakmica između Željezničara i Travnika se igra u subotu na stadionu Grbavica s početkom u 19 sati.