Savić neopravdano odsutan
0

Osim: Ponude za Zebu i Gerhardta nisu bile dovoljne

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U ponedjeljak je na stadionu Grbavica označen početak priprema FK Željezničar za proljetni dio takmičenja u Premijer ligi, održana je prozivka, na koju je došlo 24 igrača, konferencija za medije i prvi trening.

Prozivka FK Željezničar je održana u 11 sati, a nakon toga je upriličena i konferencija za medije.

Igrači koji su trenirali u ponedjeljak i koji započinju pripreme za nastavak sezone su: Adnan Gušo, Elvis Karić, Semir Bukvić, Elvir Čolić, Josip Kvesić, Goran Marković, Jadranko Bogičević, Nermin Zolotić, Eldin Adilović, Zajko Zeba, Srđan Stanić, Mirsad Ramić, Patrick Gerhardt, Benjamin Čolić, Amar Prutina, Velibor Vasilić, Mirsad Bešlija, Omar Baljić, Muamer Svraka, Nermin Jamak, Sulejman Smajić, Perica Stančeski, Dejan Drakul i Šaban Pehilj.

Osim nabrojanih igrača, Željezničaru će se priključiti nekoliko novih igrača koji će stići na probu. Jedan od njih je dosadašnji igrač Kapossvara iz Mađarske Slobodan Marković. Također, prvom timu će se priključiti i dva juniora, Haris Hajradinović i Emrah Hasanhodžić.

Na prozivci nisu bila dva igrača koji imaju ugovor sa Željezničarom, a to su Vernes Selimović i Srđan Savić. Selimovićevo odsustvo je opravdano, dok se Savićev nedolazak smatra neopravdanim. Nije bio prisutan ni Aleksandar Nikolića koji je ranije posuđen Radniku iz Bijeljine.

Što se priprema tiče, jedan dio će biti obavljen u Sarajevu, gdje će ujedno biti odlučeno koji igrači nastavljaju pripreme u Međugorju te koji od njih će otići na posudbe u druge klubove.

Nakon završetka priprema u Sarajevu i Međugorju, ekipa FK Željezničar odlazi na glavni dio priprema u Rovinj.

Novinarima se na konferenciji za medije obratio Osim koji je govorio o predstojećim pripremnim utakmicama i ponudama za dva igrača Plavih, Zebu i Gerhardta.

"Pripreme započinjemo posljednji najviše zbog vremenskih uslova. U narednim danima igrače očekuju testiranja i pregledi, a nakon toga idemo u Međugorje. Tokom priprema ćemo odigrati veliki broj utakmica, već smo se dogovorili za njih osam. Što se tiče ponuda za Zebu i Gerhardta, bilo je pregovora, ali su oni još uvijek igrači Željezničara. Razlog za to su nezadovoljavajuće ponude zainteresovanih klubova", izjavio je Osim.

Prvom treningu Osimove ekipe je prisustvovalo oko 400 vatrenih navijača Željezničara, popularnih Manijaka, koji su svojim ljubimcima poželjeli sreću u pohodu na duplu krunu.