Polufinale Kupa BiH
32

FOTO / Osim: Očekujem dvije teške utakmice protiv Zrinjskog

Piše: N. Jamaković
Menadžer FK Željezničar Amar Osim očekuje dvije teške utakmice protiv Zrinjskog u polufinalu Kupa BiH, kao i da će pobjednik ovog duela biti poznat tek po završetku revanš utakmice. Prvi susret igra se u srijedu na Grbavici sa početkom u 18 sati uz direktan prijenos na BHT1.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Na konferenciji za medije upriličenoj uoči sutrašnje utakmice Osim je govorio o očekivanjima u vezi sa utakmicom protiv Zrinjskog, a osvrnuo se i na nešto lošije partije koje je njegov tim pružio na startu proljetnog dijela prvenstva.

"Zrinjski je u prošlom kolu protiv Širokog pokazao određeni kvalitet, ali i slabosti. Međutim, ekipa je to koja ima dobar kvalitet, prvenstveno u napadu, gdje nam mogu stvoriti probleme. Bilo bi dobro da ne primimo gol sutra, ali radije bih da pobijedimo 2:1, nego da bude 0:0. Što se tiče terena, očekujem da neće biti lagan za igranje", rekao je Osim.

Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bez previše šansi

On je naveo kako će njegovi nogometaši morati biti spremni što bolje iskoristiti šanse, jer ih neće biti previše. Kada je riječ o formi aktuelnog prvaka BiH, Osim je ocijenio kako je njegov tim u porazu od Borca u prošlom kolu igrao solidno u veznom redu, ali su bili slabi 20 metara od svoga gola, te 20 metara od gola protivnika. Kada je riječ o utakmici sa Travnikom, u kojoj je Željo pobijedio 2:0, Osim je istakao da je i pored toga što igra nije bila na zavidnom nivou njegov tim stvorio četiri veoma izgledne prilike iz kojih nisu zatresli mrežu. Također, istakao je kako je Željezničar primio najmanje golova u Premijer ligi, što može biti razlog za optimizam pred sutrašnji meč sa Zrinjskim.

Yani Urdinov (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Yani Urdinov (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na konferenciji za medije predstavljeno je i novo pojačanje Željezničara, 21-godišnji Makedonac Yani Urdinov, koji je u tim Grbavice došao iz litvanskog Ekranasa. On je nogometnu školu prošao u Holandiji, a osim za Ekranas nastupao je za Rodu i Rabotnički.

Zamjena za Kvesića

"Svjestan sam da dolazim u veliki klub i bit će mi čast igrati ovdje. Tu su me svi dobro primili, i igrači i ljudi u klubu, tako da sam zadovoljan uslovima", naveo je Urdinov, koji bi pravo nastupa trebao imati nakon prvenstvene pauze u drugoj polovini marta.

Na upit da li osjeća svojevrstan pritisak, budući da je doveden kao zamjena za povrijeđenog Josipa Kvesića, koji je u timu sa Grbavice pružao vrlo dobre partije, Urdinov je odgovorio da mu to neće predstavljati problem, budući da vjeruje u svoj kvalitet. Amar Osim je na to kazao da je Urdinov odigrao dosta mečeva u Ekranasu, koji ima dobar tim, te da nema razloga da on ne bude od pomoći i Željezničaru.