Željo dočekuje tim Radnik
0

Osim: Ne znamo kako je igrati pred praznim tribinama

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Željezničar pred praznim tribinama sutra na Grbavici dočekuje ekipu Radnika iz Bijeljine u sklopu sedmog kola BH Telecom Premijer lige.

Tim je povodom u Plavom salonu održana press konferencija, a glavnu riječ, kao i obično, imao je menadžer Želje Amar Osim. Odmah se osvrnuo na odigravanje utakmice bez prisustva gledatelja.

"Nemamo iskustva igranja pred praznim tribinama, pa ne mogu reći da li će nam to škoditi. Teoretski je vrlo moguće, no opet ponavljam da nemamo iskustva u takvim situacijama. Hendikep jeste, ali tako nam je kako nam je", kazao je Osim, koji je kazao da poznaje protivničku ekipu i poziva na oprez:

"Ovakve utakmice mogu biti dosta teške, jer protivnik nema šta izgubiti. Ekipu Radnika poprilično dobro poznajem i mogu vam reći da premijerligaš iz Bijeljine ima disciplinu u igri. Dosta su kompaktni i ukoliko mi ne budemo pravi, mogu biti nezgodni. I kad prime pogodak, njihova igra se ne raspada, što je svakako za pohvaliti."

"Mislim da nam najveća opasnost prijeti iz prekida i tu moramo biti jako oprezni", dodao je Osim, potom otkrivši ko sve neće igrati u sutrašnjoj utakmici:

"Kerla neće igrati sto posto, ima problema sa skočnim zglobom i poprilično sam siguran da ga nećemo koristiti do iza reprezentativne pauze, a što se tiče Smajića, on se priključio radu prve ekipe. Ide nabolje, no moramo ga testirati u nekim prijateljskim utakmicama. Igrat će puno igrača koji su samo nastupali u Mostaru", zaključio je Osim, piše portal SportSport.ba.

Menadžer Plavih prokomentarisao je i nedavno izrečene kazne Disciplinske komisije FSBiH. Podsjetimo, Osim je novčano kažnjen u iznosu 1.500 KM.

"Ja sam kažnjen zbog toga što sam opsovao sudiju. A kazna je zaslužena jer tako to smatraju ovi iz Saveza. U globalu, kazne su rigoroznije nego prošle godine, pogotovo za Sarajevo i Željezničar, dva najveća kluba u BiH. No, ako je to poruka ostalim klubovima da se najviše kažnjavaju najbolji bh. klubovi, onda takve kazne podržavam."

Veznjak Plavih i bh. reprezentativa Muamer Svraka složio se u mnogočemu sa Osimom. "Mi nemamo prava na kiks, bez obzira što igramo pred praznim tribinama. Sigurno će nam nedostajati naši navijači, ali ne smijemo puno o tome razmišljati. U Mostaru smo imali loš dan i siguran sam da se takav više neće ponoviti. Dat ćemo sve od sebe da sutra dođemo do nova tri boda", rekao je Svraka.