Pred susret sa Zvijezdom
0

Osim i Svraka: Neće biti lako, ali želimo pobjedu

Klix.ba
Muamer Svraka i Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar će sutra u okviru BHT Premijer lige igrati s gradačačkom Zvijezdom. Plavi u utakmicu na Grbavicu ulaze s imperativom pobjede pošto su u prošlom kolu poraženi od Borca.

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Plavom salonu stadiona Grbavica menadžer Amar Osim kazao je da im cilj da u sutrašnjoj utakmici poprave utisak.

Svi se nadaju osvajanju nova tri boda, izuzetno važna u borbi za prvo mjesto i titulu šampiona.

"Ne slažem se da nam je u jesenjem dijelu prvenstva utakmica sa Zvijezdom bila prekretnica, prije je to bio susret s Olimpicom. Sada je situacija drugačija jer smo na poziciji za koju gajimo ambicije, a jesenas smo nešto tako samo priželjkivali", istaknuo je Osim i dodao:

"Utakmica bi bila idealna kada bismo imali sreću kao protiv Travnika, posjed kao protiv Borca i borbenost kao protiv Zrinjskog".

Kao otežavajuću okolnost naglasio je činjenicu da ponovno igraju na slabom terenu. Kapiten Plavih Muamer Svraka šansu vidi u postizanju ranog gola koji bi Želji mogao otvoriti brojne mogućnosti.

Osim je kazao da su svi nogometaši u trenažnom procesu, hendikep za ekipu će biti suspenzija Samira Bekrića, koji je u kup utakmici protiv Zrinjskog dobio crveni karton, dok se očekuje da u sastavu ponovo budu oporavljeni Jadranko Bogičević, Nermin Jamak i Vernes Selimović.

Utakmica između Željezničara i Zvijezd počinje u 18 sati.