Uoči utakmice sa Sheriffom
0

Osim: Dovoljno su loši da imamo šanse za pobjedu

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Trener Fudbalskog kluba Željezničar Amar Osim poručio je na današnjoj konferenciji za medije da je moldavski Sheriff, protivnik "plavih" u drugom pretkolu Evropske lige, dovoljno loš da Željo ima šanse, ali i dovoljno dobar da neće biti mnogo žala u slučaju eventualnog ispadanja.

Govoreći pred predstavnicima medija u Plavom salonu na stadionu Grbavica Osim je rekao da u utakmicama protiv Sheriffa neće biti velike koristi od novih pojačanja jer će, nažalost, moći igrati samo Smajić i Adilović. Drakul i Selimović su povrijeđeni, a Kvesić nema pravo nastupa.

Govoreći o šansama Željezničara u dvoboju sa Sheriffom, trener "plavih" je rekao da su Moldavci lakši protivnik od prošlogodišnjeg protivnika, izraelskog Hapoela. On je naveo da ukoliko njegovi igrači daju svoj maksimum, konačni trijumf ne bi trebao doći u pitanje. Ipak, Osim ne potcjenjuje goste, pa je izjavio da eventualno ispadanje od Sheriffa ne bi bilo previše bolno, jer se radi o iskusnoj, kvalitetnoj i dobro plaćenoj ekipi.

Prema Osimovim riječima, Sheriff je mijenjao ekipu u odnosu na prošlu godinu, tako da se nije mogao dobiti uvid u način igre ovog kluba, jer svi dostupni snimci utakmica potiču iz prošle godine. Otkrio je da je već odredio sastav za predstojeću utakmicu, ali da ima samo jednu dilemu, kako sam kaže, radi reda.

Dodao je da bi bio zadovoljan bilo kakvom pobjedom na domaćem terenu, ali u krajnjem slučaju i rezultatom 0:0.

Utakmica između Željezničara i Sheriffa se igra u četvrtak u 20:30 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".