Reakcije na žrijeb
0

Osim: "Bit će žestoka borba", Jović: "Dobili smo najtežeg protivnika"

Piše: Amer Jahić
Foto: AP
Foto: AP
Dok fudbalski klubovi “Željezničar” i “Zrinjski” nisu dobili ekipe koje su priželjkivali, strateg "Širokog Brijega" Ivo Ištuk kaže da nije nezadovoljan protivnikom, kojeg stavlja u blagu ulogu favorita.

Amar Osim, trener “Željezničara”, kazao je kako ne poznaje tim “Hapoela” iz Tel Aviva, te smatra kako će to biti teška utakmica.

"Očekujem žestoku borbu, bit će jako teško", kratko je prokomentarisao Osim za naš portal.

Dželaludin Muhamerović, direktor tima sa Grbavice, za Sarajevo-x.com kaže kako prvak Premijer lige BiH nije imao sreće pri žrijebanju.

"Ja sam priželjkivao ekipu ‘Omonije’ s Kipra", rekao je Muharemović. "’Hapoel’ je vrlo organizovan i kvalitetan tim, a to pokazuju njihovi prošlogodinji nastupi u Evropi."

Izraelci su u sezoni 2009/2010. godine nastupali u Evropskoj ligi, te stigli do osmine finala, gdje ih je zaustavio “Rubin Kazan”.

U grupnoj fazi takmičenja zauzeli su prvo mjesto ispred “Hamburga”, “Celtica” i “Rapida”.

Dragan Jović, trener “Zrinjskog”, nije zadovoljan žrijebom, jer je kako kaže “Tobol” iz Kazahstana kvalitetna ekipa.

"Dobili smo protivnika kojeg smo najmanje priželjkivali. Ipak, očekujemo prolaz jer smo postavljeni kao favoriti", kaže Jović.

Šef stručnog štaba “Širokog Brijega” Ivo Ištuk nije nezadovoljan žrijebom i blagu prednost daje protivniku iz Ljubljane.

"Nisu lagan protivnik, ali ih se ne bojimo. Blaga prednost je na strani ‘Olimpije’", kaže za naš portal strateg tima sa Pecare.

Vule Trivunović, igrač Borca iz Banje Luke, kaže kako nije upoznat sa kvalitetama švicarskog drugoligaša Lausanne, koja je igranje u trećem pretkolu Evropske lige izborila zahvaljujući osvajanju Kupa Švicarske.

"Odigrat ćemo najbolje što možemo", poručio je odbrambeni igrač ovogodišnjeg osvajača Kupa BiH.