Pred meč sa Borcem
0

Osim: Bit će tvrda utakmica, ali možemo se nadati pobjedi

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U narednom kolu BH Telecom Premijer lige BiH FK Željezničar će na svom stadionu dočekati ekipu Borca iz Banje Luke. Iz tima sa Grbavice najavili su bolju sezonu nego lani te odbranu titule prvaka.

Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim na početku današnje konferencije za medije kazao je kako je ovogodišnji cilj nova titula najboljeg tima u državi. Što se tiče narednog duela protiv Borca, očekuje se tvrda utakmica sa malo golova.

"Zadnjih šest utakmica sa Borcem, od kojih su dvije prekinute, završeno je rezultatom 1:0, što znači da su timovi dosta izjednačeni i za očekivati je i da će sutrašnja utakmica biti isto tvrda. Borac ima nekih novih igrača, startali su dobro i pokušat će oteti bodove svom najvećem rivalu, međutim mi smo na to spremni. S obzirom na disciplinu i spremnost igrača možemo se nadati pobjedi", naglasio je Osim.

Što se sastava tiče, trener plavih kazao je kako na teren neće istrčati isti tim kao u utakmici protiv Travnika, ali neće biti nekih velikih izmjena. Osim toga nema ni povrijeđenih igrača. Na pitanje novinara o ekscesima navijača koji su pratili posljednje utakmice ova dva tima, Osim je kazao kako problema neće biti.

"Klubovi imaju dobre odnose, pojačane su i mjere sigurnosti tako da se nadam da neće biti nikakvih problema", zaključio je Osim.