Nogomet
0

Osim: Bio bih prezadovoljan i sa 1:0 protiv Širokog Brijega

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Željezničar će u utorak u prvoj utakmici finala Kupa BiH ugostiti ekipu Širokog Brijega. Menadžer Plavih Amar Osim je na današnjoj konferenciji za medije izjavio da bi bio prezadovoljan ukoliko njegov tim pobijedi minimalnim rezultatom 1:0.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Osimu bi odgovarala minimalna pobjeda, a prema njegovom mišljenju, pobjednika će odlučiti motivaca i detalji.

"Bio bih prezadovoljan ukoliko pobijedimo  1:0, kao prošle godine, s obzirom na našu statistiku ove godine. U prošlogodišnjoj utakmici smo bili mnogo bolji i jedan gol prednosti je bio malo, međutim, ove sezone nismo efikasni kao prošle. Kada je riječ o utakmicama na Grbavici, malo je segmenata igre u kojim nam ne trebaju poboljšanja. Očekuje nas važna utakmica protiv opasnog protivnika. Presudit će motivacija i detalji", izjavio je Osim.

Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Široki je odmarao pojedine igrače i rotirao ekipu kako bi što spremnije dočekao finale Kupa BiH, dok je Željezničar svoje utakmice igrao sa najjačim sastavom. Osim ne smatra da će to imati značajan utjecaj na ishod duela.

"Kombinirali su i odmarali neke igrače, mi smo igrali uvijek full, ali ne mislim da će to imati veći značaj. Ipak se radi o finalu i mi ćemo u ove dvije utakmice pokušati doći do trofeja", kazao je Osim.

Samir Bekrić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Samir Bekrić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Novinarima se obratio i igrač Plavih Samir Bekrić, koji prema Osimovim riječima neće započeti utakmicu, ali će dobiti priliku za igru. On je istakao podjednaku važnost prvenstva i Kupa.

"Ovo je veoma bitna utakmica za nas. Dobro se međusobno poznajemo i znamo da je Široki opasan protivnik. Ako budemo pravi, neće biti problema, nijedna ekipa nam u tom slučaju ne može parirati. Prvenstvo i Kup su nam jednako bitni", izjavio je  Bekrić.

Osim za sutrašnji susret, pored ranije povrijeđenih igrača, neće moći računati na Srđana Stanića.

Željezničar je u dosadašnjim susretima sa Širokim Brijegom slavio tri puta, dok su Širokobriježani bili uspješniji dva puta..

Prva utakmica finala Kupa BiH se igra u utorak na stadionu Grbavica od 18 sati, a iz Doline ćupova je potvrđeno da će polugodišnje i godišnje ulaznice važiti i u Kupu.