Počele pripreme na Grbavici
0

Osim: Bekrić ostaje, za Svraku bismo imali zamjenu, za Adilovića teško

Piše: D. B.
Na konferenciji za medije održanoj povodom početka priprema za proljetni dio sezone u BHT Premijer ligi, menadžer FK Željezničar Amar Osim je rekao da njegova ekipa nije dala sve od sebe u jesenjem dijelu prvenstva, iako je rezultat bio dobar, te je istakao da se nada boljim rezultatima u nastavku prvenstva.

Dobro raspoloženi Osim je na druženju s novinarima povodom početka priprema za nastavak sezone razjasnio situaciju u vezi sa igračkim kadrom.

"Ne vjerujem da će biti novih dolazaka osim Obučine, a dovoljno dobrih ponuda nema. Radi se o igračima oko kojih se i 'vrti' priča ovih dana, Bekriću, Adiloviću, Svraki... Ponude jesu zvanične, ali nisu zadovoljavajuće. Bekrić će potpisati novi ugovor, a s Adilovićem ćemo razgovarati o tome ukoliko ne potraži drugu sredinu. Istina je da smo ostali bez Bešlije i Zebe, ako Svraka ode, mi bismo imali neku zamjenu, ali je Adilovića malo teže zamijeniti", kazao je Osim.

Dejan Obučina (1994) je u karijeri nastupao za austrijske niželigaše i Smederevo iz Srbije. Prema Osimovim riječima, on će vjerovatno ostati u klubu.

Menadžer Plavih će u pripremnom periodu dati priliku mladim igračima, kao i onim koji su imali malu minutažu protekle sezone.

"Svakako, naš je cilj proizvesti naše igrače, a ugovor će dobiti ukoliko budu dobri. Od igrača koji su imali manju minutažu, ili su se povremeno isticali, očekujem da opravdaju to što smo ih doveli u klub. Ako ništa, od rezervi očekujem da pojačaju konkurenciju kako bi ostali davali više od sebe.

Kada je riječ o konkurenciji za titulu, Osim smatra da je to ekipa Sarajeva, koja je u zimskom periodu ostala bez nekoliko igrača, među kojima je i najkvalitetniji od njih, Said Husejinović.

"Ima Sarajevo nekoliko igrača koji mogu preuzeti odgovornost i zamijeniti Saida. Za nas bi dobro bilo da komšije igraju lošije nego u prvom dijelu sezone, ali ne mislim da smo u prednosti, pa čak ni zbog rasporeda. I mi imamo jake protivnike bez obzira na to što na početku igramo više domaćih utakmica nego Sarajevo, a imamo i teška gostovanja u Lukavici i Banjoj Luci. Sumnjam da će nam raspored biti neka prednost i da će ekipa sa Koševa kiksati. Što se tiče konkurencije Željezničaru i Sarajevu, ukoliko nas neko stigne ili prestigne, onda smo mi 'truba', ali ćemo toj ekipi svakako čestitati", rekao je u svom stilu Osim.

Kako smo ranije objavili, Željezničar će pripreme obaviti u Sarajevu i Rovinju, a u sklopu toga će biti odigrano pet ili šest prijateljskih susreta.