Nakon pobjede protiv Sheriffa
0

Osim: Ako ostanemo ozbiljni, možemo ih zadeverati

Sarajevo-x.com
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Fudbalski klub Željezničar je pobjedom otvorio novu takmičarsku sezonu 2011/2012. Na stadionu Koševu savladan je predstavnik Moldavije u Evropskoj ligi, Sheriff iz Tiraspola.

Pored dobrog rezultata i pobjede od 1:0, ono što posebno raduje navijače plavog tima, ali i stručni štab na čelu sa menadžerom Amarom Osimom, je odlična i vrlo disciplinovana igra plavog tima.

"Iznenađen sam pozitivnom atmosferom i brojnošću publike na tribinama. Nisam očekivao ovoliki broj naših navijača, moram to istaći. Iako nismo poznavali protivnika, pretpostavljali smo da su dosta kvalitetni što se i pokazalo na terenu. Isto tako, znali smo da se možemo nositi sa njima ako budemo igrali disciplinovano, ozbiljno i ako većina igrača budu igrala na nivou. Svi su odigrali blizu svog maksimuma i to me raduje. Moram i igračima čestitati na izuzetno teškoj utakmici", kazao je Amar Osim i nastavio:

"Ovakav pristup moramo ponoviti i u drugoj utakmici i ako nam se poklope neke stvari, imamo šansi da se vratimo iz Tiraspola sa nečim, iako će biti dosta teško. Rezultat od 1:0 je dobar, ako uspijemo biti ozbiljni, možemo ih zadeverati. Sada ih bolje poznajemo i teoretski će nam možda lakše biti. Oni su nas poznavali i odigrali su kako jesu, a mi o njima nismo znali ništa pa smo odigrali ovako. Da smo imali malo više svježine ili barem jednog svježeg igrača u završnici, mogli smo dati još jedan gol. Bili smo na nokat da im još jednom probijemo zadnju liniju, ali isto tako smo mogli i primiti gol. Imamo se razloga nadati trećem pretkolu i danas ćemo na jedno uho osluškivati žrijeb iz Nyona, jer bi nas se moglo ticati", istakao je Osim, koji je uputio i riječi hvale novim igračima u dresu Želje.

Trener Sheriffa Vitali Rashkevich iznenađen je snagom Željezničara.

"Željezničar je izuzetno jak tim, sa jakim napadom i igračima kao što su Zeba, Višća, Adilović, Svraka... U drugoj utakmici njih moramo neutralizovati. Još uvijek je sve otvoreno i sve je moguće u drugom meču. Željezničar je jedna od najjačih ekipa ovdje i to su i pokazali protiv nas", rekao je trener moldavske ekipe.