Nogomet
0

Orašje: Obnovljeno 11 stadiona stradalih u prošlogodišnjim poplavama

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dopredsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH Irfan Durić i glavni tajnik Eldin Baković obišli su s predsjednikom Nogometnog saveza Posavskog kantona Iljom Dominkovićem 11 nogometnih stadiona koji su obnovljeni nakon prošlogodišnjih poplava.

Tim povodom jučer je održan sastanak u zgradi Općine Orašje čiji je domaćin bio načelnik Đuro Topić, a kojemu su nazočili i izvođači radova, saopćeno je iz općinske službe za odnose s javnošću.

FIFA i UEFA izdvojili su oko pola miliona maraka za obnovu 17 nogometnih stadiona i objekata na području Posavine koji su stradali u poplavama, a samo na području općine Orašje vrijednost radova obnove iznosi 300 000 maraka.

Novčana sredstava su provedena preko Nogometnog saveza BiH i Federacije BiH. Tvrtka "Vinković" iz Oštre Luke dobila je radove za 16 stadiona, a tvrtka "Pak Centar" na obnovi stadiona u Kostrču.

Načelnik Topić je na sastanku izrazio zadovoljstvo urađenim radovima i činjenicom da su Svjetska i Europska nogometna federacija ponudile pomoć za obnovu poplavljenih nogometnih objekata te zahvalio predstavnicima Nogometnog saveza Federacije BiH.

Primopredaja za preostalih šest stadiona bit će urađena za petnaest dana po završetku poslova.