Nogomet
0

Orašje: Nogometni susret humanih zvijezda RH i BiH

FENA
Ivo Josipović
Ivo Josipović
U sklopu manifestacije Dani hrvatskoga filma, sutra će na stadionu HNK Orašje "Humane zvijezde RH" i predstavnici BiH odigrati humanitarnu nogometnu utakmicu s koje će sav prihod biti namijenjen za djecu s posebnim potrebama iz Orašja i Odžaka.

Sve karte za ovaj humanitarni događaj već su rasprodane, prikupljeno je 6.000 maraka, tako da će ulaz za sve građane biti slobodan.

"Po prvi puta humane zvijezde RH igraju humanitarnu utakmicu izvan zemlje, a do sada su u 32 navrata igrali za djecu s potrebama u razvoju. Sutra će u Orašju biti festival solidarnosti i humanosti s onima kojima je pomoć potrebna", kazao je Branko Tušek, član Organizacijskoga odbora i organizator Humanih zvijezda RH.

Tušek je kazao kako se očekuje dolazak predsjednika RH Ive Josipovića, koji će predvoditi predstavnike humanih zvijezda RH, među kojima su i Silvio Marić, Stjepan Tomas, Petar Krpan, Miroslav Žitnjak, Boris Novković, Leo i Aki Rahimovski, te osobe iz političkog života.

"Ovo je velika stvar za obje zemlje, a bh. reprezentacija Humanih zvijezda potrudit će se parirati respektabilnoj selekciji RH", kazao je Ivo Kneževoić Sivori, selektor bh. reprezentacije Humane zvijezde, naglasivši kako je svu opremu za ovaj susret kupila hrvatska reprezentacija.

Oni će također donirati i opremu za škole nogometa u Orašju i Oštroj Luci, jer im je sportski odgoj djece i mladih iznimno važan.

U ekipi bh. reperezentacije će, među ostalim, igrati Nermin Šabić, Vlatko Glavaš, Husref Musemić, Mirza Varešanović, Dragan Čović, Mate Bulčić, Ivan Mikulić, Šerif Konjević, Slaven Knezović i drugi.

Početni udarac izvest će glumac Ivo Gregurević.