Nogomet
180

Optimizma ne manjka: Navijači BiH u centru Dublina čekaju utakmicu s Ircima

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na stadionu Aviva u Dublinu će večeras reprezentacije Irske i BiH odigrati uzvratnu utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. U glavnom gradu Irske se nalazi veći broj navijača naših Zmajeva koji su uvjereni da će večeras slaviti plasman na prvo EP u historiji naše reprezentacije.

Među navijačima je grupa prijatelja koji su porijelom iz BiH, a žive u Holandiji. Reprezentacija im je veoma važna pa se trude da što češće idu na utakmice. Oni su optimistični uoči večerašnje utakmice i spremni su za veliko slavlje.

"Idem na gotovo svaku utakmicu reprezentacije BiH, obično sa svojim prijateljima. Nadam se rezultatu 2:0, nadam se da će golove dati Pjanić i Ibišević koji se mnogo trude na terenu. Čvrsto vjerujem da ćemo se večeras plasirati i radovati svi zajedno", rekao je Almir Karaman, Sarajlija koji živi u Holandiji.

"Često sam na utakmicama, a Irsku nisam mogao propustiti. Što se rezultata tiče, dosta nam je 2:2, ali mislim da ćemo pobijediti 2:1. Nije bitno ko će dati golove, ali bih volio da jedan gol postigne Ibišević", izjavio je Prijedorčanin Muhamed Murtić, koji također živi u Holandiji.

Atmosfera na stadionu Aviva će zasigurno biti vrhunska.

"Očekujemo da će biti zabavno i vatreno na tribinama. Ipak se radi o važnoj utakmici", dodao je Murtić.

Naši navijači su prezadovoljni gostoprimstvom Iraca.

"Uzvratili su nam odličnim gostoprimstvom nakon što su se lijepo proveli u Zenici, dobri su ljudi. Ovdje se lijepo provodimo", rekli su naši sagovornici.

Navijači se nalaze u centru grada gdje uglavnom uživaju u pubovima sklanjajući se od povremene kiše. Problema nema, a u gradu se može vidjeti poneka policijska patrola.

Utakmica Irska - BiH počinje u 20:45 sati.