Nogomet
0

Optimizam u oba tabora: Plemići i Rođeni najavili trijumf na gradskom derbiju

Piše: A. D.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Ulog na mostarskim gradskim derbijima uvijek je veliki, a posebno kada Zrinjski i Velež međusobnim duelom odlučuju polufinalistu Kupa BiH.

U oba mostarska tabora vlada optimizam i vjera u pobjedu na sutrašnjem meču, prvom od dva koja će se odigrati u četvrtfinalu najmasovnijeg bh. takmičenja.

Treneri Mišo Krstičević i Nedim Jusufbegović, odnosno kapiteni Pero Stojkić i Mustafa Kodro, pozvali su navijače na fer i sportsko navijanje tokom derbija, ali i na lijepo ponašanje prije i nakon utakmice.

"Tajne ne postoje. Tu sam odnedavno, ali sam dobro upoznao tim Veleža. Gledao sam zimus jedan meč u Međugorju, a nedavno sam pogledao i snimak njihove prve jesenje utakmice u Zvorniku. Vidi se da znaju igrati, a posebnu pažnju sutra moramo obratiti na njihove opasne kontranapade", izjavio je Mišo Krstičević.

Pero Stojkić se nada pobjedi Zrinjskog, uz poruku navijačima i jednog i drugog mostarskog rivala da se ponašaju kako dolikuje gradskom derbiju.

"Zadovoljan bih bio pobjedom bez primljenog gola. Nadamo se prolasku u polufinale Kupa", poručio je Stojkić.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

Nedim Jusufbegović je za razliku od Miše Krstičevića osjetio čari derbija i kao igrač i kao trener.

"Ne volim floskule ‘utakmica života’ ili ‘historijska utakmica’, ali prema našem položaju na tabeli ispada da će sutrašnja i naredna, uzvratna utakmica protiv Zrinjskog, biti možda i najvažnije u cijeloj sezoni. Nadam se da ćemo za razliku od utakmice koju smo jesenas izgubili Pod Bijelim brijegom ovog puta odgovoriti potrebnom dozom agresivnosti i ostvariti povoljan rezultat pred revanš", kazao je Jusufbegović.

Mustafa Kodro priželjkuje dobar fudbal na derbiju, sportsko navijanje aktera na tribinama, te pobjedu svog Veleža.

"Trijumfom bih bio prezadovoljan, a ne bih bio nezadovoljan ni remijem uz postignut pogodak”, poručio je Kodro.

Nastupi Ivana Crnova i Darka Maletića pod znakom su pitanja na sutrašnjoj utakmici, dok zbog povreda sigurno neće biti Denija Simeunovića i Velibora Đurića na jednoj, odnosno Mirze Ćemalovića na drugoj strani. Pravo nastupa u Zrinjskom nemaju Ognjen Todorović i Anto Radeljić, kao ni Anes Haurdić i Riad Demić u timu Veleža.