Nogomet
0

Optimizam pomaže Ibiševiću da se oporavi

Sarajevo-x.com
Zvijezda njemačkog Hoffenheima i bh. reprezentacije Vedad Ibišević oporavlja se od povrede zbog koje je ova sezona za vrsnog 24-godišnjeg nogometaša završena.

Povredu koljena Vedad je shvatio krajnje ozbiljno i ne žuri da se vrati na teren, sve dok mu to ljekari ne dozvole. Povreda, pri kojoj je potrgao prednje ligamente desnog koljena u januaru, do sad se uspješno sanira, te je mladi nogometaš počeo sa laganijim treninzima.

Ibišević je, uprkos višemjesečnom odsustvu s terena, i dalje vodeći strijelac Bundeslige sa 18 golova u 17 mečeva.

"Dobro se osjećam, a koljeno mi je stabilno. Ipak, moram ostati pažljiv. Trenirao sam samo par dana", rekao je Vedad u intervjuu za njemački list Frankfurter Allgemeine.

Svoj brzi oporavak opisao je kao posljedicu pozitivnog stava koji gaji, te dodao kako odbija da se sažaljeva.

"Rekao sam sebi da, ako budem negativan u cijeloj stvari, trebat će mi puno duže da se oporavim", kaže bh. reprezentativac koji je saigrače u Genku i Zenici bodrio u obje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Ako gledam naprijed i ne mislim uvijek o svom koljenu, onda sve ide puno brže. Smijeh mi također pomaže. Počeo sam s tim dan nakon operacije", priča zvijezda Hoffenheima, tima koji je nakon zimske pauze na tabeli pao na peto mjesto.

"Bilo nam je jasno da nećemo uvijek pobjeđivati, ali neki su govorili kako će se Hoffenheim raspasti. Izgubili smo samo u jednom susretu u drugom dijelu sezone, uprkos povredama", zaključio je Vedad čiji tim narednu utakmicu igra protiv četvrtoplasiranog Hamburga.